Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gültekin'in son hamlesi tartışma yarattı

Gültekin'in son hamlesi tartışma yarattı

Geçtiğimi ay İlçe yöneticisi Latif Yıldız'ı 5 toplantıya katılmadığı gerekçesi ile yönetimden düşürürerek Çiğli'de tepkileri üzerine çeken İlçe Başkanı Nihat Gültekin. bu kez de İl yöneticisi Niyazi Arslan'ı kendisine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesi ile mahkemeye verdi.

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 13:07
MİTHAT UMUTOĞULLARI - HABER SERVİSİ /  Çiğli'de Belediye Başkanı Metin Solak'ın desteği İl Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'i devirerek ilçe Başkanlığı koltuğuna oturtan Nihat Gültekin, yaptığı uygulamalar ile Çiğli'de tartışma yaratmaya devam ediyor. Daha önce yaptığı üye kayıtlarında verdiği rakamlar ile CHP Genel Merkezi tarafından eleştirilen Gültekin bu defa kendi partisinin İl yöneticisini mahkemeye verdi.

OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in CHP Çiğli İlçe yönetim kurulu toplantısına mazeretsiz 5 kez üstü üste katılmadığı gerekçesiyle ilçe yöneticisi Latif Yıldız'ın üyeliğini düşürmüşmesinin ardından, CHP İzmir İl Yönetimi, Çiğli ilçe yönetimi tarafından üyeliği düşürülen Yıldız’ın itirazını inceledikten sonra ilçenin Yıldız’la verdiği 178 Nolu kararı iptal etmiş ancak son sözü CHP Genel Merkezi söylemiş, CHP MYK’sı yaptığı toplantıda Yıldız’ın üyeliğini düşürmüştü. Bu yaşananlar İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulunun tepkisini çekmişti. Çiğli'de oturan İl Yöneticisi Niyazi Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin'i arayarak bu konuda Gültekin'e yanlış yaptığını ifade etmişti. Bunun üzerine Gültekin bu tartışmayı yargıya taşıdı.

GÜLTEKİN İÇİN TELEKULAK İDDİASI
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin'in İl yöneticisi Niyazi Arslan ile konuşma yaptığı sürede telefonun hoparlörünü açarak yanında bulunan bazı ilçe yöneticilerine konuşmayı dinlettiği iddia edildi.

ÇİĞLİ'DE GÜLTEKİN'E TEPKİ VAR
Gültekin'in İl Yöneticisi Niyazi Arslan ile arasında yaşanan tartışmayı mahkemeye taşımasından dolayı Çiğli'de CHP içerisinde siyaset yapan kanaat önderlerinin "İlçe başkanı yanlış yaptı. Niyazi kendisine büyük destek oldu. Niyazi sayesinde o koltuğa oturdu, şimdi parti içinde yaşanmış bu olayı kalkıp mahkemeye taşıması partiye zarar verecektir" dedikleri ileri sürüldü.

ASLAN,"BUNLAR PARTİ İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR"
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin'in kendisini mahkemeye verdiğini doğrulayan İl Yöneticisi Niyazi Arslan, "Bu olay parti içinde çözülmesi gereken bir durumdu. Ancak; İlçe Başkanımız konuyu yargıya taşımayı uygun görmüştür. Ben bu konuda açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Partimiz içinde yaşanmış bir olayı kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.