Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günay’dan çok konuşulacak açıklamalar

Günay’dan çok konuşulacak açıklamalar

AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakan, İzmir’in bağımsız milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir merkezli yapılan son operasyon, yerel seçim ve bundan sonra izleyeceği yol haritası ile ilgili Egepostası’na özel açıklamalarda bulundu. Eski Bakan arkadaşı Binali Yıldırım’a göndermede bulunan Günay, “Zamanlamayla ilgili arkadaşlarımı itirazlarını gördüm. Ne yazık ki emniyet ya da adalet herhangi bir soruşturma yaparken onun zamanlamasına ve siyasi yansımalarına çok fazla özen göstermiyor. Zaten göstermesini siyasi konjotüre göre bir soruşturmayı ertelemesini beklemekte çok doğru olmaz. 2011 genel seçimlerine bir ay kala İzmir’de CHP’li belediyelere dönük böyle bir operasyon olmuştu. Böyle bir operasyonunu içeriğini bilmemekle birlikte zamanlamasını o zaman sadece ben itiraz etmiştim” dedi. Günay, AK Parti’nin yerel seçimlerde İzmir’de oy kaybedeceğini iddia etti.

  • Ege Postası
  • 08.01.2014 - 16:36
Onur ÇAKIR / EGEPOSTASI – 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonu sonrası partisiyle görüş ayrılığına düşen ve AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir merkezli başlayan operasyon ve bunun sonucunda yaşananlarla ilgili egepostasına konuştu. Günay, “Yaşananları üzüntüyle karşılıyorum. İzmir’de böyle bir yolsuzluk operasyonun olması, birçok insanın suçlanması, bürokrasiye düşen bir gölgedir. Eğer arkadaşlar masumsa biran önce mahsumiyetlerinin ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Ancak sabah operasyon yapılmışken öğleden sonra operasyonu gerçekleştiren emniyet görevlilerinin ve ardından emniyet müdürünün görevden alınması soruşturmanın akıbeti hakkında, ne yazık ki kamuoyunda yeni kuşkular doğmasına sebep olmuştur. Emniyete böyle bir müdahale olduktan sonra şimdi bir salıverme ve ileride takipsizlik kararı verilse bile insanların aklına bir soru işareti düşmüş demektir” dedi.

YANLIŞ BİR TUTUM

İstanbul’da yapılan soruşturma sırasında birçok konuyu dile getirdiğini hatırlatan Günay, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben bunu İstanbul’daki soruşturmalar sırasında söyledim ve böyle dönemlerde idarenin yapması gereken tam bir şeffaflıkla her şeyin araştırılmasını ve kamuoyunun bilgisine sunulmasına imkan vermektir. Emniyete hatta ülke düzeyinde yargıya yapılan müdahaleler bu yolsuzluk soruşturmalarının sonucu ne olursa olsun, kamu vicdanında bir mahkumiyet hükmünün doğmasına neden olur. Bu yanlış bir tutumdur”

YILDIRIM GÖNDERME

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın, operasyonun zamanını manidar bulmasına göndermede bulunan Günay, “Öte yandan zamanlama ilgili arkadaşlarımın itirazlarını gördüm. Ne yazık ki emniyet ya da adalet herhangi bir soruşturma yaparken onun zamanlamasına ve siyasi yansımalarına çok fazla özen göstermiyor. Zaten göstermesini siyasi konjonktüre göre bir soruşturmayı ertelemesini beklemekte çok doğru olmaz. Hatırlayacaksınız 2011'deki genel seçimlere bir ay kala İzmir’de belediyelere dönük böyle bir operasyon olmuştu. Böyle bir operasyonunu içeriğini bilmemekle birlikte zamanlamasını o zaman sadece ben itiraz etmiştim. Şimdi bu itirazları ortaya koyana arkadaşların ne yazık ki o zaman….” dedi.

TABLO DEĞİŞMEZ

İzmir’in bağımsız Milletvekili Günay, yerel seçimlerle ilgili de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Günay, “İzmir’deki tablonun çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Aynı kalmaz. İktidar partisinde 2011 seçimlerine göre ciddi bir oy kaybı yaşanabilir. Bugün AK Parti'den ayrılmış olduğum için söylemiyorum. 2013 yaz aylarından itibaren yaşanan bazı olaylardan sonra bu kaygılarımı İzmir için özellikle dile getirdiğimi herkes biliyor. Başka bazı vilayetler için de böyle bir tablonun iktidarı beklediğini görüyorum” dedi.

PARTİ KURMAYACAĞIM


“Bir partiye geçecek misin ya da yeni bir parti kuracak mısınız'” sorusuna Günay, şöyle yanıt verdi:

“Ne yeni bir partiye geçme ne kurma niyetim var. Ben itirazlarımı ileri sürerken 2013 yazından itibaren hatta bakanlığımın son zamanlarında İstanbul’un tarihi dokusunun bozulmasıyla ilgili itirazlarımı söylerken siyasi bir hesapla davranmadım. Siyasi birikimim, hukuk bilgimin, aklımın vicdanımın bana emrettiği doğrultuda davrandım. Özel bir siyasi hesap içinde asla olmadım”







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.