Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de Çakar rüzgarı;Hedefte Kocaoğlu

Güzelbahçe'de Çakar rüzgarı;Hedefte Kocaoğlu

AK Parti Güzelbahçe Şubat ayı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Dönmezler Düğün Salonu’nda yapıldı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar yaptığı konuşmayla toplantıya damga vurdu.Çakar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef alırken“ Büyükşehir’in şirketleriyle birlikte yılık bütçesi 4 ila 5 katrilyon arasında…Kocaoğlu 9 yıldır şehri idare ediyorsun. 9 yılda 40 katrilyon para yapar. Soruyorum Kocaoğlu’na … Bu parayla İzmir’e ne yaptın. Önce bunu açıkla sonra mağdur edebiyatı yap” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2013 - 09:54
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Güzelbahçe Şubat ayı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Dönmezler Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya İl Başkanı Ömer Cihat Akay, >Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar,Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş,İlçe Başkanı Kadri Kahriman, il yöneticileri, Güzelbahçe AK Parti Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri, ilçe ana kademe yöneticileriyle partililer katıldı. Toplantının basına açık bölümünde Yerel Yönetimlerden  Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar yaptığı konuşmayla damga vurdu.

ÇAKAR:AK PARTİ  ‘ÖNCE İNSAN’ DİYOR BUNU ANLATIN
AK Parti İlçe Başkanı Kadri Kahriman’ın ilçede önemli işlere imza attığını belirterek konuşmasına başlayan Çakar, “İlçe başkanımızın girişimleri sonuçlandığında Güzelbahçe İzmir’in en gelişen en modern ilçesi olur. Sağlığı en başa koyması insanımıza önem verdiğini gösterir. Başkanımızla birlikte emin adımlar atacağınızı düşünüyorum. Sadece bu salondakilerin basiretsiz yerel yönetime ‘hayır’ demesiyle olmaz. Hepimiz kapı kapı dolaşmalıyız. Vatandaşla temas kurmalıyız. Güzelbahçe’nin minumum yüzde 50’sinin bu yerel yönetime ‘hayır’ demesi gerek.Bunun için çalışmalıyız. AK Parti sosyal devlet anlayışını hayata geçirmek için, kendisine sosyal demokrat diyen ancak sosyal demokratlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan partililer gibi değildir. Başbakanımızın açıkladığı önemli kararlar var. Bu kararları ilçeliyle paylaşın. Bunlar nedir. Bugüne kadar şehit ailelerinde eş ve çocuklar şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanıyordu. Bundan sonra eş ve çocuğa anne ve babada eklendi. Bu ülke için şehit olanların tüm yakınlarına sahip çıkmak boynumuzun borcuydu.Gazilerimizin de yakınları anne babası çocukları ve eşleri tüm toplu ulaşımlardan bundan sonra saat sınırlaması olmadan ücretsiz yararlanacaklar. Bunları halka anlatın. Bunları hak edenler faydalansın.Engelli vatandaşlardan 8 bin 155 tanesi devlette kadroya alınacak. Engelli vatandaşlarımıza duyurun. AK Parti ‘önce insan’ diyor” dedi.



BÜYÜKŞEHİR YASASI ÜZERİNDEN SALVO

Konuşmasını Büyükşehir Yasası ekseninde sürdüren Çakar, muhalafete yüklenirken şunları söyledi; “ Bu yasa çıkarken muhalefet partilileri tepki gösterdi. AK Partili vekillerin gayreti sonucunda yeni yasa yürürlüğe girdi. CHP’li vekiller Meclis’te yaptıkları engellemeler yetmezmiş gibi koltuklarının altına dosya alıp Anaya Mahkemesi’ne koştular. Yılbaşında yürürlüğe giren yasa kısa zamanda fayda sağladı. Geçmişte belediyeler parke taş döşüyordu sonra vatandaşa gidip parasını alıyordu.Bunu gören AK Parti yeni yasada bir madde koydu. Belediyelerin kaldırım asfalttı diye vatandaştan para alma zorunluluğunu kaldırdı.Sizden belediye para isterse bundan sonra hesabını sorun. İkinci önemli gelişme köy kent mahalle olan yerlerde su bedeline yönelik madde konuldu. Bugüne kadar 1 metre küpten Büyükşehir Belediyesi 1 buçuk lira para alıyordu. Yeni yasayla 1 metre küpten 75 kuruş alacak”

"CHP GÜZELBAHÇE’YE ÜNİVERSİTE GELMESİNİ ENGELLEDİ"

Eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran döneminde Ekonomi Üniversitesi’nin ilçeye gelmek üzere olduğunu ancak gerçekleşmediğini ifade eden Çakar, “Güzelbahçe’de bugüne kadar üniversite yapılamamışsa bunun sebebi CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Aziz Kocaoğlu’dur. Burada üniversite yapmak için çok girişim oldu. Ancak mecliste meclis üyeleri Kocaoğlu’nun talimatıyla bu girişimleri engellediler. Çıkıp da 'engellemedik' diyemezler. Meclis kayıtlarında var” diye konuştu.

“ÖNCE AÇIKLA SONRA EDEBİYAT YAP”
Büyükşehir’in bütçesi üzerinden eleştirilerine devam eden Çakar, “ Büyükşehir’in şirketleriyle birlikte yılık bütçesi 4 ila 5 katrilyon arasında…Altı bakanlıktan daha fazladır bu bütçe...Bu para ilçenize hizmet edilmesi için Ankara’dan gönderildi. Çıkıp ‘engelleniyoruz’ diyorlar. Bunlar külliyen yalandır. Kocaoğlu 9 yıldır şehri idare ediyorsun. 9 yılda 40 katrilyon para yapar. Soruyorum Kocaoğlu’na... Bu parayla İzmir’e ne yaptın. Önce bunu açıkla sonra mağdur edebiyatı yap” dedi.

YENİ SLOGAN SÜT
Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe’ye gelen İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın , “ Önümüzdeki danışma kurulu toplantısını büyük bir salonda geniş katılımla yap” çağrısını yerine getiren İlçe Başkanı Kadri Kahriman, toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti Güzelbahçe’nin yeni sloganının ‘SÜT’ olduğunu ifade ederek ilçeye kazandırmak istedikleri projeleri anlattı, şunları söyledi; “ S harfi Sağlık. Ü harfi üniversite… T harfi de TOKİ…Sağlıkta minik çözümler yerine büyük hamleler yaptık. Sağlık ocaklarımız normal mesaide hizmet veriyor. Acil vakalar için sadece aile hekimleri olduğu için müdahale edilmiyordu. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde belediyeye ait 16 dönümlük arazide Dal hastaneleri için çalışma yaptık. En kısa zamanda sonuca gidilecek. Güzelbahçe en güzelini hak ediyor. İlçe polikinliği konusunda da adımlar attık. Gelelim üniversiteye...2 yıl önce Katip Çelebi Üniversitesi’nden ilçemize üniversite kazandırılması için bir teklif geldi ancak belediye yer bulma konusunda ağır davrandı. 2 yıl sonra bu konu tekrar gündeme geldi ve biz 500 dönüm yer bulduk. İlçeye kazandırılacak Üniversitemiz için Orman Bakanlı’ğından onay geldi. Tescilleme çalışmaları yapılıyor. Üniversiteyi mutlaka hayata geçirmeliyiz. İlçemizin geleceği için önemli. Atatürk Mahallesi’nde yaşanan ciddi sıkıntılar var. İnşaat ruhsatı dahi verilemiyor. 10 yıllık geçici inşaat yapılıyor o da boş arsaysa…Yıllar önce ilçemize gelen bir çok vatandaş evlerini yapmışlar. Bazılarına ‘bu yerler belediyenin size sattık demişler. Maalesef tapu belge yok..Bazıları hazineye ait bölgeye yerleşmişler. 15 gün önce ‘derhal evlerinizi boşaltın’ yazısı gelmiş. AK Parti İzmir Milletvekilimiz Aydın Şengül’le birlikte araştırdık mevcut hazine arazilerini tek tek dosyaladık. 30 dönüm ve üzerinde 2 tane yer bulacağız. Bu yerlerde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Güzelbahçe zenginlerin oturduğu bir yer değil sadece. Fakiri de var. Biz önce fakir fukaraya kentsel dönüşümde elimizi uzatmak zorundayız uzatacağız da...”


SİNYALİZASYON MÜJDESİ

Siteler Mahallesi’nde yaşanan sinyalizasyon sıkıntısı konusunda ilçeliye müjde veren Kahriman, “18 yıldır Siteler Mahallesi'nde sinyalizasyon kurulmamış. Bir çok ölüm gerçekleşti burada. Muhtarımız yıllardır girişim yapıyor.Ne Büyükşehir’den ne de ilçe belediyesinden destek almış. İl Başkan Yardımcımız Kenan Çakar’ın katkısıyla Karayolları’yla yaptığımız görüşmeler sonrası ihaleye çıkılacak müjdesi verildi. Karayolları en geç Mayıs ayında sorunun çözüleceğini belirtti” diye konuştu.

"CEZALARDA REKOR KIRILDI"
Güzelbahçe Belediyesi’nin konut cezalarında rekor kırdığını ifade eden Kahriman, “ 6 bin 500 konutun 3 bin 200 tanesine ceza yazmış. Dünya tarihinde böyle bir örnek yok. CHP eski belediye başkanı ‘ben gözlerimi kaparım yapın’ demiş... Yeni başkan da ‘ben ceza keserim’ demiş. Bütçesine cezadan bu kadar fazla gelir koyan başka bir belediye yoktur. Güzelbahçe Belediyesi’nin yaptıklarına ‘hayır’ deme zamanı geldi. Bu seçimlerde siyasi düşüncesi ne olursa olsun çocuklarımız için torunlarımız için AK Parti çatısı altında birleşmeliyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.