Dolar 34,1311
%0.1
Euro 37,9969
%-0.25
Altın 2.884,570
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HAK-İŞ, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini kınadı

HAK-İŞ, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini kınadı

HAK-İŞ Konfederasyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaşanan gelişmeleri değerlendirirken kendilerini hedef alarak kullandığı üslup ve yaptığı benzetmeler nedeniyle kınadı.Konfederasyon,...

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 10:08
HAK-İŞ Konfederasyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaşanan gelişmeleri değerlendirirken kendilerini hedef alarak kullandığı üslup ve yaptığı benzetmeler nedeniyle kınadı.

Konfederasyon, Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin dünkü grup toplantısında HAK-İŞ’i hedef alan sözleri üzerine açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı’nın sözlerini 37 yıllık onurlu bir geçmişe sahip olan Konfederasyona ve üyelerinin saygın iradelerine yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendirilen açıklamada, CHP’nin ana muhalefet partisi görevini, HAK-İŞ üzerinden siyaset yaparak gerçekleştirmeye çalışmasının esefle karşılandığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “CHP Genel Başkanı, HAK-İŞ’e karşı daha önce de defalarca yaptığı bu haksız tutumu terk etmelidir. Son olarak aralık ayında asgari ücret ile ilgili eksik ve yanlış bilgilerle Konfederasyonumuzu hedef alan Kılıçdaroğlu’nu 3 Ocak 2013 tarihinde ziyaret ederek, kendisine sunduğumuz raporumuzla doğru şekilde bilgilenmesine katkı sağlamıştık. 1 Mayıs hazırlık sürecine ilişkin de taraflı ve yanlış şekilde bilgilendirildiğine inandığımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu, sorumlu sendikacılık anlayışımızın gereği olarak bir kez daha 1 Mayıs hazırlık sürecine ilişkin yaşanan gelişmelere yer vereceğimiz mektubumuzla doğru şekilde bilgilendireceğiz.”

Kılıçdaroğlu’nun üslubuna ve tüm çabasına rağmen HAK-İŞ Konfederasyonu'nun seviyesini koruyarak, herhangi bir polemiğe girmemeye özen göstereceğine işaret edilerek, “CHP Genel Başkanı'nın sorunları gündeme getirmek yerine, bir emek örgütünü dışlamaya ve ötekileştirmeye yönelik tutumunu, Konfederasyonumuzu toplum önünde itibarsızlaştırmaya yönelik ifadelerini kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.