Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hangi köylüden oy isteyecekler '

Hangi köylüden oy isteyecekler '

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’nin seçim stratejisini köyler üzerine kurmasını “Boş bir çaba” olarak değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2013 - 11:42

DHA-ELİF DEMİRCİ- İzmir’de bayram sonrası hızlanan yerel seçim rekabetinde AK Parti, seçim stratejisini köyler ve kent kırsalı üzerine kurdu ve aday adaylarından çalışmaya köylerden başlamasını istedi. CHP ise rakibinin bu çabasının boşa çıkacağı görüşünü savundu. İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Hangi köyden oy isteyecekler, tarlasına haciz gelenden mi, ürünü para etmeyenden mi, işsizlikten köyleri boşaltan gençlerden mi'” dedi.

“HEDEF YÜZDE 60”

Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına yeni giren dokuz ilçenin ova yollarını asfaltlamaya başladığını, içme suyu sorunlarını çözdüğünü, köy meydanı, cami yaptığını belirterek, 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini anlattı. CHP’nin 600 köyden 425’ini ziyaret ettiğini vurgulayan Engin, “Onlar da sözüm ona karınca modeli ile köy çalışması yaptılar ama sadece çarşı, pazarı gezip döndüler” dedi. İzmir’de partisinin 2009 yerel  seçimlerinde yüzde 49 olan il genel meclisi oyunun üzerine çıkmayı başarı olarak göreceğini belirten Engin, “Adaylar doğru olursa, tüm ilçeleri kazanabiliriz. Bizim barajımız yüzde 49 il genel meclisi oyları. Bunun üzerinde oy almayı hedefliyoruz. Yani yüzde 55-60 civarında oy hedefimiz var” dedi.

 YILIDIRIM’IN RÜZGARİ BİR HAFTA SÜRER

 CHP İzmir İl Başkanı Engin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın büyükşehir adayı gösterilmesi halinde rüzgarın bir hafta süreceğini iddia ederek, “Bir hafta sonra AKP algısını, tarımdaki sorunları, işsizliği, dış politikayı yeniden konuşmaya başlarız. Yıldırım, insanlara iş mi sağlayacak, köylülerin ürünleri para mı edecek, tarlalardaki hacizi mi kaldıracak, evdeki işsizlere iş mi bulacak yoksa kadınlara uygulanan baskıyı mı azaltacak'” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.