Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak CHP’den dedikodulara geçit yok!

Konak CHP’den dedikodulara geçit yok!

Yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP’de, bir örnek çalışma da Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’ndan geldi. Herkesin aksine, kent için ulaşım için ısrarla toplu taşıma araçlarını kullandığını belirten Karamustafaoğlu, halk ile iç içe olmak için örgüte tavsiyelerde bulunduğunu belirterek, “Otobüs kullanın, halk ile iletişim kurun, yerel yönetimin hizmetlerini iyi anlatın” çağrısında bulunduğunu dile getirdi. Başkan Karamustafaoğlu ayrıca önceki dönemlerde otobüslerde belediye hizmetlerini kötüleyen “fısıltı gazetesine” karşı da bu dönem “otobüs modeli” ile cevap vermeye hazırlandıklarını da söyledi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2013 - 11:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, yerel seçimlere sayılı zaman kala örgütü halk ile kucaklaştırmak, halkın gönülünü kazanmak için halk ile iç içe olunması gerektiğini belirterek, “Ben araba kullanmıyorum. Halkla iç içe olmayı seviyorum. Belki de, Türkiye’de otobüsle işe gidip gelen birkaç ilçe başkanından biriyim. Sabah otobüse bindiğimde insanları gözlemliyorum, halkı analiz ediyorum. İnsanlar mutlu mu, mutsuz mu, problemleri var mı, yok mu, anlamaya çalışıyorum. Bunlar hep insanların yüzünden okunuyor. En arkaya oturup, otobüse inen binen vatandaşlarımızı izliyorum. Olağanüstü insan manzaraları yakalıyorum. Örgütle yaptığımız toplantılarda partili arkadaşlarımıza da sordum, “Kaçınız otobüsle gidip geliyorsunuz'” diye. Ama kimse el kaldırmıyor. Üzücü bir gerçek, ama yerel esçimler öncesi bunu bilerek hareket edeceğiz” diye konuştu.

 

“ÖNEMLİ OLAN HİZMTLERİ VATANDAŞA ANLATMAK”

Toplu taşıma manzaralarını tasvir eden Başkan Sinan Karamustafaoğlu gözlemlediği en ilginç olayların ise vatandaşlar arasında yaşanan hizmet odaklı polemikler olduğunu vurgulayarak, “Otobüs şoförlerinin büyük kısmı zaten beni tanıyor. Bir sabah, ilçe başkanlığına giderken şoförün arkasındaki koltuklarda oturuyordum. Arkamda da iki bayan vardı. Konuşmalarına istemeden kulak misafiri oldum. Belediyelerin hizmetlerini ve ulaşım sorunlarını tartışıyorlardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiriyorlardı. Bir yerde sohbete ben de dahil oldum ve kendilerine bindikleri otobüslerin klimalı, engelli dostu ve konforlu olduğunu anlattım. 90 dakika tek bilet uygulamasının diğer şehirlerde hatta Avrupa’da bile olmayan örnek bir çalışma olduğunu anlattım. Ve tüm bunların merkezi hükümet eli ile değil, yerel yönetim eli ile hayata geçen yatırımların bir parçası olduğunu dile getirdim. Sonra, o bayanlar utandı ve “Haksızlık etmişim” dediler. Daha sonra diğer durakta inmek durumunda kaldılar” dedi ve parti örgütünün, yerel yönetimin hizmetlerini doğru anlattığı takdirde, belediyelere sahip çıktığı takdirde halkın da bilinçleneceğini vurguladı.

 

“DOĞRU YÖNTEM HALKA İÇ İÇE OLMAK”

Mesai saatlerinde yoğun trafik ve dolu otobüslerde seyahat ederken bunun gibi birçok manzaraya denk geldiğini hatırlatan Karamustafaoğlu, zaman zaman kendisini arabayla almak isteyen ve eve bırakmak isteyen arkadaşlarının teklifini de reddettiğini ve ısrarla toplu taşıma araçlarını kullandığını söyleyerek, “Ben insanlarla iletişim kurmayı, sohbet etmeyi, konuşmayı seviyorum. Ben de bu örgütün bir parçasıyım ve doğal olarak halk ile iç içe olmalıyım. Otobüsler kadar kahveler de benim için aynı öneme sahip. Bir kahvede oturup, oradaki vatandaşlara oyun oynadığınız zaman en az 10 kişi ile temas kuruyorsunuz. İnsanlar orada dertlerini, sıkıntılarını paylaşıyor. Yeri geliyor küfür de ediyor. Vatandaşımız oraya stres atmaya geliyor, neticede bu da bir toplumsal gerçeğimiz. Kahveler de geleneksel bir mekanımız. Orada halk ile konuştuğumuz zaman, doğru şeyleri anlattığımız zaman, sizin söyledikleriniz kulaktan kulağa yayılıyor, samimi bir bilgi paylaşımı oluyor. Orada oturan insan ailesine de aynı şeyleri anlatıyor. Zaten ben bunu örgütle yaptığımız toplantılarda da devamlı dile getiriyorum. Halkın içinde olun, halktan kopmayın diye arkadaşlarıma da sürekli telkinde bulunuyorum. Geçtiğimiz dönemlerde otobüslerde belediyeleri kötüleyerek, propaganda yapmaya çalışanları sıkça gördük. Ama bu seçimde fısıltı gazetesine şans vermeyeceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.