Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hatay'da çatı bürokrasiye takıldı

Hatay'da çatı bürokrasiye takıldı

Yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen ve Hatay’da katlı otopark ile pazaryeri olarak hizmet vermesi planlanan tesiste esnafın yüzü bir türlü gülmüyor. Otoparkın üst kısmında yer alan bölümde yaklaşık bir yıldır belediyeler arasında devam eden bürokratik işlemler nedeniyle çatı inşa edilemezken, hem Hatay Semt Pazarı, hem de pazarcı esnafı sokakta kaldı. Kış ayları gelmeden önce yeni tesise taşınmak isteyen esnaf, hem Büyükşehir Belediyesi’ne, hem de Konak Belediyesi’ne “Bizi bu çileden kurtarın” çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 17.06.2014 - 10:44
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 yıllık çalışma sonrasında yapımı tamamlanarak Nisan 2013’te hizmete açılan 329 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı bir türlü yüzleri güldürmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında yapılan protokol gereği, katlı otoparkı Büyükşehir, kapalı pazaryerini ise Konak Belediyesi işletecekti.

Ancak, “Perşembe Pazarı” olarak da bilinen tarihi Hatay Pazaryeri’nin taşınması planlanan tesisin çatısı tamamlanamadığı için, sokaklardaki pazar karmaşası da bir türlü giderilemedi.

14 AYDIR HİZMETE ALINAMADI
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında otopark bölümü kullanıma açılan Hatay Katlı Otopark ve Pazaryeri, aradan geçen bir yılı aşkın süredir, üstü örtülmediği için henüz tam kapasite kullanılmaya başlanamadı ve sokak aralarında kurulan Perşembe pazarı da henüz yeni yerine taşınamadı. Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden bürokratik işlemler ve yaşanan proje çıkmazı nedeniyle yeni ve modern tesisin taşınma işlemleri de ertelendi.

PROJE GİTTİ GELDİ...
İmzalanan protokol gereği, tesisin çatısını kapatarak hizmete alması gereken Konak Belediyesi, geçtiğimiz Eylül ayında proje hazırlıklarını tamamladı. Ancak, bu sefer de maddi zorluklara takılan Konak Belediyesi, tesisin yapımında gecikmemek amacı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nden gelen “Projeyi getirin, tesisi biz yapalım” yanıtı üzerine harekete geçen Konak Belediyesi, tesisin üzerine inşa edilecek yeni çatı için proje hazırlıklarına başladı.

ÜSTÜ AÇIK KAPALI PAZAR YERİ
“Üstü açık kapalı pazaryeri” olarak kalan tesis için 3 ayrı projeyi hazırlayarak çalışmalarını tamamlayan Konak Belediyesi , modern ve kullanışlı bir pazaryeri yapabilmek için elindeki seçenekleri değerlendirdi ve en uygun projeyi Büyükşehir’e sundu. Diğer yandan Hatay Katlı Otopark’ın üstünü kullanabilmek için gerekli olan imar planı değişikliğini de geçtiğimiz dönemde meclis onayı ile yürürlüğe girerken, aradan geçen 8 aylık süreçte fiili olarak bir çalışma başlamadı.

PAZARYERİ BÜROKRASİYE TAKILDI
Diğer yandan, yine geçtiğimiz dönemde otoparkın son katında yer alan alanda toplam 220 tezgahlık yerin Hatay Pazarı’nda kayıtlı bulunan toplam 1116 esnafa yetmemesi üzerine Konak Belediyesi ile İzmir Pazarcılar Odası arasında devam eden görüşmeler sonucunda pazarın 2 güne çıkartılarak Salı ve Perşembe günleri kurulmasına, ilaveten kalan esnafa da Askeri Hastane karşısında otopark olarak kullanılan alanın tahsis edilmesine karar verilmişti. Ancak, yeni tesiste işlemler bir türlü tamamlanamadığı ve otoparkın son katına çatı yapılamadığı için esnafın iki gün tezgah kurmasına olanak sağlayacak bu değişiklik de bir türlü hayata geçmedi. Geçtiğimiz ay düzenlenen meclis oturumunda konu hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, projeyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ve tezgahların en yakın zamanda yeni ve modern tesise taşınacağını açıklaması üzerine bir nebze olsun rahatlayan esnaf kendilerine verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini iletirken, bölgede yaşayan vatandaşlar ise Perşembe günleri kurulan pazarın sokak aralarında ve yollarda getirdiği kaostan bir an önce kurtulmak istediklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.