Dolar 34,2385
%0.28
Euro 37,6308
%-0.37
Altın 2.919,610
%0.13
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hatay'da pazaryeri karmaşası

Hatay'da pazaryeri karmaşası

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’da inşa edilen katlı otopark ilçeye kapalı pazaryeri olarak da hizmet verecekti. Ancak, katlı otoparkın üzerinde bulunan alana çatı inşa edilip üzeri kapatılmadığı için, tezgahlar halen sokaklarda kurulmaya devam ediyor. Uzun süre tesissin hizmete açılmasını merakla bekleyen pazaryeri esnafı ve vatandaşlar ise, “Perşembe Pazarı” olarak da bilinen tarihi Hatay Pazaryeri’nin söz verilmesine rağmen, yeni yerinde kurulamasından ve getirdiği sıkıntılardan yana oldukça şikayetçi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2013 - 11:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 yıllık çalışma sonrasında yapımı tamamlanarak 13 Nisan tarihinde törenle hizmete açılan 329 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, bölgede yaşayan vatandaşları ve pazaryeri esnafını sıkıntıya soktu. Sokak aralarında kurulan Perşembe pazarının taşınması hedeflenen tesisin çatısı henüz tamamlanmadığı için, sokaklardaki pazar karmaşası aynen devam ederken, yaşanan trafik çilesi ise vatandaşları canından bezdirdi.

TEZGAHLAR SOKAKTA KALDI


Nisan ayında otopark bölümü kullanıma açılan Hatay Katlı Otopark ve Pazaryeri, aradan geçen yedi aylık süreçte üstü örtülmediği için henüz tam kapasite kullanılmaya başlanamadı. Üstü kapalı pazaryeri olarak planlanan tesisin son katında gerekli bu düzenleme yapılmadığı için de pazar tezgahları yine sokakta kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, katlı otoparkı Büyükşehir, kapalı pazaryerini ise Konak Belediyesi işletecekti. Aradan geçen süre zarfında herhangi bir gelişme yaşanmamasına ve pazaryerinin halen kullanıma açılmamış olmasına isyan eden halk, verdikleri dilekçeler ile bu sıkıntısını Konak Belediyesi’ne iletti.

ESNAFIN YARISI DIŞARIDA KALACAK

Konak Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, tesisin çatışının kapatılması için 7 aydır proje aşamasının devam ettiği öğrenilirken, sürecin tamamlanması ile birlikte ihaleye çıkılacak ve pazaryeri olarak kullanılması için üstü örtülecek. Aradan geçen zaman içinde “Üstü açık kapalı pazaryeri” olarak kalan tesis, Hatay Pazarı’nı kurtarmazken, bir başka sıkıntıyı da beraberinde getirecek. Otoparkın son katında yer alan alanda toplam 220 tezgahlık yer bulunurken, Hatay Pazarı’nda ise kayıtlı toplam 1116 esnaf bulunuyor. Pazarcılar Odası ile Konak Belediyesi arasında devam eden görüşmeler sonucunda, pazarın 2 güne çıkartılarak Salı ve Perşembe günleri kurulmasına karar verilirken, pazarcı esnafını mağdur etmemek adına da ek tedbirler alındı. Buna göre, yeni pazaryerinin hizmete açılması ile birlikte, geriye kalan 500’e yakın esnafın mağdur olmaması adına Askeri Hastane karşısında otopark olarak kullanılan alan da esnafa tahsis edilecek.



“KONAK BELEDİYESİ SÖZ VERDİ, BEKLİYORUZ”

Süreci yakından takip eden isimlerden olan İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, pazaryeri esnafı adına yaptığı açıklamada, “Konak Belediyesi bizlere burayı hazırlayıp teslim edeceği yönünde söz verdi. Biz de bekliyoruz. Konak Belediyesi ve Başkan Hakan Tartan ile yaptığımız görüşmelerde ilave taleplerimizi de kendilerine sunduk. Mevcut yerin yetmeyeceğini ve ekstra alan istediğimizi söyledik. Onlar da kabul ettiler. Otopark üstündeki alana ek olarak, Askeri Hastane karşısında otopark olarak kullanılan yeri de pazaryeri kurulan zamanlarda bize tahsis edeceklerini belirttiler. Esnaf yeni pazaryerinin açılacak olmasından memnun ancak, bir an önce açılmasını bekliyoruz. Tahminim Hatay Pazarı’nın yeni yerine geçmesi yılbaşını bulacaktır. Umarız yakın zamanda proje tamamlanır ve burada daha uygun koşullarda, daha hijyenik şartlarda, vatandaşlarımızın da rahat edebileceği şekilde bir pazara kavuşuruz” dedi.

TARTAN, “BÜYÜKŞEHİR HAZIR TESLİM EDECEKTİ” DEMİŞTİ

Tesisin açılışında, hayata geçen yatırım için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, “Vatandaşlarımız buradan daha çağdaş ve daha hijyenik bir pazaryeri olarak da faydalanacak. Buranın üstünün kapatılarak, kültür ve sanat faaliyetleri için de kullanılması amacı ile altyapı hazırlığına devam ediyoruz” demişti. Geçtiğimiz aylarda yine tesisi ile ilgi bir açıklama daha yapan Başkan Tartan, tesisin kendilerine hazır halde teslim edilmediğini belirterek, “Yaşananlardan ötürü çok üzgünüm. İmzalanan protokole göre, pazaryeri bize Büyükşehir Belediyesi tarafından hazır halde teslim edilecekti. Ama bu güne kadar maalesef tamamlanmadı” diyerek sitemde bulunmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.