Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir İl Genel Meclisi üyeleri tartışmalı araziyi inceledi

İzmir İl Genel Meclisi üyeleri tartışmalı araziyi inceledi

İl Genel Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği arasında tartışmalara neden olan Sümerbank arazisine çıkarma yaptı. Son günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Vali Mustafa Toprak arasında hızla artan “Veto” krizinin ardından alanda incelemeler yapmak üzere Sümerbank arazisine gelen İl Genel Meclisi heyeti adına açıklama yapan Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, iktidara yüklenerek, kararın İzmir’e kesilen bir ceza olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 03.10.2013 - 16:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son günlerde kent gündeminde yoğun şekilde tartışmalara neden olan Sümerbank arazisi ile ilgili süreci yakından takip eden İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubu alanda inceleme yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi yapılan ancak, İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından yasaya aykırı olduğu ve bakanlık onayı alınmadığı gerekçesi ile veto edilen eski Sümerbank arazisini İl Özel İdaresi ziyaret etti. Alanda yapılan incelemeler sonrasında bir basın açıklaması düzenleyen İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, iktidara yönelik sert açıklamalarda bulunarak, alanın tahsisi için dava sinyali veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek çıktı.

“TESİS 1 YILDA ÇÜRÜYÜP GİTTİ”


İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın İçişleri Bakanlığı’ndan onay, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da izin olmadığı gerekçesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi konusunu veto ettiği Sümerbank arazisi İl Genel Meclisi üyelerini ağırladı. İl Genel meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ziyarete meclisteki AK Parti Grubu’nu da davet etmelerine rağmen katılım sağlamadıklarını belirterek, “İktidarın ayak diremesi sonucu bu mal varlıkları İzmir’e kazandırılmıyor” diyerek şöyle devam etti; “Sümerbank arazisindeki yapılar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettiğimiz dönemde bu halde değildi. Yaklaşık 1 yıl içinde bu hale gelmiş. Vali Mustafa Toprak, daha önce yaptığımız 4 farklı tahsisi veto etmezken bu arazide İl Genel Meclisi’nin kararını veto etmiştir. Biz buranın bir an önce İzmir ve Türkiye turizmine kazandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİ’YE SERT ÇIKTI: ONAY GEREKMİYOR

İzmir Valisi Toprak’ın bakanlıktan izin gerektiğine dair gerekçesini derinlemesine incelediklerini kaydeden Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü; “Yasaya göre İçişleri Bakanlığı’nın herhangi bir onayı gerekmiyor. İl Genel Meclis’i kararını alır, Valilik de onay için İçişleri Bakanlığı’na gönderir. Biz veto sonrası kararımızı bir kez daha ilgili komisyonlara gönderdik. Pazartesi günü aynı kararın tekrar Meclis’ten geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.


“İKTİDARIN AYAK DİREMESİ…”

İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Yer tahsisi konusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Bakanlık tarafından çoktan çözülmesi gerekirdi. Bu malların İzmir’e kazandırılmamasının nedeni iktidarın ayak diremesidir. Yoksa buradaki sorun çoktan çözülmüş ve projeler hayata geçirilmeye başlanmıştı. Bu konunun başka bir açıklaması yoktur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.