Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe belediye başkanlığına “Yeşil ışık“

İlçe belediye başkanlığına “Yeşil ışık“

CHP’nin Büyükşehir’de Aziz Kocaoğlu’yla yola devam etme kararı almasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna talip olan aday adaylarının isimleri ilçeler için gündeme gelmeye başladı.İsmi birçok ilçede belediye başkanlığı için konuşulan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Vatandaşlarımız, CHP örgütleri benim mutlaka bir ilçede görev alarak uyumlu bir şekilde Büyükşehir başkanıyla birlikte çalışma gerçekleştirmemi istiyor. Buca’da adımız geçiyor çeşitli ilçelerde de geçiyor. Rahatsız olmuyorum. Değerlendireceğiz. Şuan da süreci izliyorum. Koşulları Genel Merkez’de göz önüne alıp değerlendirecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2013 - 12:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Aziz Kocaoğlu isminin netleşmesi sonrası koltuğa talip olan aday adaylarından Hakan Tartan ve Hüseyin Aslan’ın isimleri ilçe belediye başkan adaylığı için geçmeye başladı. Konak Belediye başkanı Hakan Tartan’ın Konak’ta yeniden aday gösterilebileceği konuşuluyor.İsmi Buca, Çiğli ve Bayraklı gibi ilçeler için geçe Ege Koop Genel Başkanı Aslan ise Ege Postası’na yaptığı açıklamada vatandaşlardan ve örgütten ilçelerde belediye başkanlığı için teveccüh olduğunu söyledi. Aslan, “Vatandaşlarımız, CHP örgütleri benim mutlaka bir ilçede görev alarak uyumlu bir şekilde Büyükşehir başkanıyla birlikte çalışma gerçekleştirmemi istiyorlar. Buca’da adımız geçiyor çeşitli ilçelerde de geçiyor. Rahatsız olmuyorum. Şuan da izliyorum. Koşulları Genel Merkez’de göz önüne alıp değerlendirecek” dedi.

CHP, İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde yola mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla devam etme kararı aldı. Kocaoğlu'nun adaylığının CHP Genel Merkezi tarafından deklare edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna talip olan aday adaylarının isimleri ilçeler için gündeme gelmeye başladı.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir’e talip olurken, Konak için başvuru yapmamıştı. Kulislerde Tartan’ın yeniden Konak Belediye Başkan adayı gösterilebileceği konuşulurken, Tartan’ın da yakın çevresine "Partimin vereceği her karara uyarım. Konak'a aday olacaksın derlerse, bunu emir sayarım. Anketlerde zaten durum ortada" dediği öğrenildi.

Büyükşehir’e talip olan aday adayları arasında ismi ilçe belediye başkan adaylığı için gündeme gelenlerden biri de Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan oldu.

BUCA'DA ADIMIZ GEÇİYOR
Aslan Ege Postası’na yaptığı açıklamada ilçe belediye başkan adaylığına yeşil ışık yaktı. Büyükşehir aday adaylığını, dürüstçe mertçe çıkıp bağıra bağıra açıkladığını, şeffaf bir süreç götürdüğünün altını çizen Aslan, “Çıkışımız büyükşehir içindi. Bu işin orada kapanması gerekiyor ancak Kocaoğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından gittiğim her ortamda herkes mutlaka benim siyasetin içinde bir ilçede olmamı söylüyor. Güzel bir şey. Vatandaşlarımız, CHP örgütleri benim mutlaka bir ilçede görev alarak uyumlu bir şekilde Büyükşehir başkanıyla birlikte çalışma gerçekleştirmemi istiyor. Buca’da adımız geçiyor çeşitli ilçelerde de geçiyor. Rahatsız olmuyorum. Değerlendireceğiz. Şuan da izliyorum. Koşulları Genel Merkez’de göz önüne alıp değerlendirecek. Ben koltuk peşinde değilim. Benim önceliğim hep hizmet oldu. Ne olur biter önümüzdeki günlerde bilemem ama ben şuanda kaldığım yerden devam ediyorum. Ege-Koop Genel Başkanıyım” dedi.

İZMİR İÇİN ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIM

Büyükşehir belediye Başkan adayı olarak gösterilmemesinin kırgınlık ve küskünlük yaratmadığının altını çizen Aslan, “ Projelerimle hedeflerimle bu kente için hayallerimle yola çıktım. Toplumun her kesiminden yoğun ilgi sevgi ve güven gördüm. 25 yıldır kooperatif sektörünün içindeyim. İzmir’in planlı gelişmesi için büyük projelere imza attım. Çok şükür ki kimsenin başını yere eğmedim, kendi başımı da eğmedim. 30 bin konut, hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bilime tekniğe önem verdik, insana önem verdik.200 proje açıkladım. Projeleri kim uygulamak isterse severek koşulsuz yanında yer alırım.Kendim belediye başkanıymış gibi proje konusunda bir istek olursa seve seve yardımcı olurum.Benim amacım İzmir’in bu projelerle buluşması. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'de, yerel seçimlerde başarılı olabilmesi için yapılabilecek her türlü çabanın ve çalışmanın içinde olacağımı da özellikle vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.