Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte en “popüler” ada

İşte en “popüler” ada

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok uygun fiyatlarla günübirlik tatil hizmeti verdiği Urla’daki Yassıcaada, sıcaktan bunalanları Ege Denizi’nin mavi sularıyla buluşturmaya devam ediyor. Gidiş-dönüş vapur ücreti dahil tesislerden sadece 12 TL’ye yararlanan İzmirliler, Pazartesi hariç her gün düzenlenen ada seferlerine büyük ilgi gösteriyor. Ada’nın popülaritesi her yıl biraz daha artıyor.

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 09:06
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin günübirlik tatil merkezi Yassıcaada, her yıl olduğu gibi bu yıl da ekonomik tatil yapmak isteyen İzmirlilerin akınına uğruyor. Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden düzenlenen vapur seferlerine katılan tatilciler, yaklaşık 45 dakika süren keyifli yolculuğun ardından, kendilerini Urla’nın serin sularına bırakıyor.
18 Haziran’da sezonu açan ada, eşsiz doğal güzellikleriyle özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekiyor. Tertemiz 400 metrelik kumsalı ve aktiviteleriyle tatil köylerini aratmayan Yassıcada’nın müdavimi olduklarını söyleyen aileler, “Çocuklarımız buraya gelip hiç rahatsız edilmeden güzel bir gün geçiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Ucuz olmasının yanı sıra oldukça da ekonomik. Hem deniz keyfi yapıyoruz, hem de aile bütçemiz sarsılmıyor” diye konuştu.



3 yıldır zam yok
2001 yılından bu yana günübirlik tatilin ilk adresi haline gelen Urla açıklarındaki Yassıcaada, 12 yılda yaklaşık 350 bin kişiye hizmet verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Grand Plaza Turizm A.Ş. tarafından işletilen Yassıcaada’ya İZDENİZ A.Ş.’nin vapur seferleriyle ulaşma imkanı olan İzmirliler, bu sezon tesisleri 9 Eylül 2013 tarihine kadar kullanabilecek.
3 yıldır zam yapılmayan Ada’ya gidiş-dönüş ücreti, bu yıl da 12 TL. 0-6 yaş grubu çocuklar ise ücretsiz. Vapurlar, Pazartesi günleri haricinde saat 08.30’da Karşıyaka İskelesi’nden, saat 09.00’da Üçkuyular İskelesi’nden hareket ediyor. Hafta sonları, yoğunluğa bağlı olarak aynı saatlerde ek vapur seferleri konuluyor. Ada’dan dönüş saati ise 17.45. Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği ada seferleri için biletler Karşıyaka, Üçkuyular ve Konak iskelelerinden temin edilebilir.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.