İşten atıldı soluğu belediyenin önünde aldı
Eshot Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker’in makam odasına toplantı esnasında silahla girdiği gerekçesi ile işinden atılan motorize ekipler personeli Hüseyin Atakul, arkadaşları ile birlikte soluğu belediye önünde aldı. Ellerinde pankartlar ve sloganlar atarak belediyeyi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nu protesto eden ESHOT personeli, Büyükşehir Belediyesi’ni adaletli olmaya çağırıp oturma eylemi yaptı.
- Ege Postası
- 23.09.2013 - 15:50
“BELEDİYE KENDİ ELİ İLE TAŞERON KURDU”
Üçkuyular’dan belediye önünde kadar yürüyerek eylem yapacaklarını da kaydeden Atakulu, çalışanların belediye tarafından eyleme katıldıkları takdirde işten çıkartılmakla tehdit edilmesi sonucunda 14 kişi ile eylemi hayata geçirdiklerini savunarak şunlar dile getirdi; “Toplu ulaşım hizmetlerinin yürüten ESHOT bünyesinde çalışan hiç kimsenin birbirinden farkı yok. İZELMAN şoförleri de, ESHOT şoförleri de aynı işi yapıyor fakat farklı ücret alıyor. Aramızda yüzde 50 oranlarından maaş farkı olduğu gibi, sosyal haklarda yüzde 80 oranında kayıpları olan arkadaşlarımız var. Yani belediye kendi eliyle taşeron kurarak sosyal adaletsizliğe yol açmaktadır. Biz 3 bin 400 kişi için adalet istiyoruz. Eşit işe eşit ücret istiyoruz” dedi.
“BELEDİYE KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR”
Yaptığı açıklamanın devamında Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nu sert şekilde eleştiren Hüseyin Atakul şunları kaydetti , “Aziz Bey yargı önünde hesap verirken yanında biz vardık. Binlerce kişiye “Adalet istiyorum” diyen oydu. Ama bugün adaletsizlik yapan kendisidir ve benim gözümde işçi düşmanıdır. Taşeronu kaldırdım demişti, ama kendi eli ile taşeron yaratan yine Büyükşehir Belediyesi olmuştur.İzmir Büyükşehir Belediyesi kimsenin babasının malı değildir. Zaten geçtiğimiz hafta İzmir’deki 8 ilçe başkanı da genel merkeze giderek kendisini istemediklerini belirtmişler. Umarız genel merkez de kendisini yeniden aday göstermez. Umarız yeniden bu kentin başına seçilmez.”
“HAKKIMI ARADIM, İŞİMDEN OLDUM”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerini yürüten ESHOT’un motorlu ekipler biriminde bilirkişi olarak görev yaptığını fakat 16 Eylül 2013 tarihinde kanuna aykırı şekilde işten çıkartıldığını belirten Hüseyin Atakul, yaşanan gelişmeleri de şu şekilde özetledi; “İZELMAN işçisi ayakta” diyerek yaşanan gelir adaletsizliğini mahkemeye taşıdık. Belediye bünyesinde eşit işe eşit ücret istedik. ESHOT kadrosunda çalışan arkadaşlarımızın daha fazla ücret almasının adaletsizliğe yol açtığını söyledik ve bununla ilgili mücadele başlattık. İZELMAN’da çalışan arkadaşlarımızın da ESHOT’takiler ile aynı işi yaptığını söyledik ve “Muzazza tespit” davası açtık. Bu mücadele sonunda mobbinge maruz kaldım ve defalarca görev yerim değiştirildi. Ben sıkıntılarımı anlatabilmek için birçok kez yöneticilerden randevu istedim fakat onu da kabul etmediler. Geçtiğimiz aylarda ESHOT Genel Müdürü Tufan Eker’in yanına gittiğimde baskı gördüğümü, bana randevu verilmediğini, sıkıntılarımı anlatmak istedim fakat, 16 Eylül 2013 tarihinde işten atıldım. Savcılıktan gelen “Kovuşturmaya gerek yoktur” kararına rağmen, 4857 sayılı iş kanunda yer alan 25/2 maddesi uyarınca kıdem ve ihbar tazminatsız şekilde, yüz kızartıcı suç işlediğim ve sorumluluklarımı yerine getirmediğim gerekçesi ile işten çıkardılar. Çocuğumla konuşamayacak hale geldim ve psikolojim bozuldu. Şu anda yargı sürecim devam ediyor ve hukuka aykırı şekilde işten çıkartıldım. Sesimizi duyurmak için bu eylemlere devam edeceğiz.” Atakul’un yaptığı açıklamanın ardından bir süre belediye önünde oturma eylemi yapan ESHOT ve İZELMAN çalışanları alkışlar ve sloganlar eşliğinde eyleme son vererek, olaysız şekilde dağıldı.
Yorum Yazın