Dolar 32,7946
%0.13
Euro 35,3508
%0.76
Altın 2.444,060
%-0.26
Bist-100 10.648,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Kutlu Doğum için 5 bin fidan dikildi

İzmir'de Kutlu Doğum için 5 bin fidan dikildi

Kutlu Doğum Haftası kapsamında İzmir İl Müftülüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü, toplam 5 bin adet servi ve çam fidanı dikti. Bornova ilçesi Naldöken mevkisinde 3 hektarlık orman alanındaki dikim törenine İl Müftüsü Ramazan Muslu, Müftü...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 14:37
Kutlu Doğum Haftası kapsamında İzmir İl Müftülüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü, toplam 5 bin adet servi ve çam fidanı dikti. Bornova ilçesi Naldöken mevkisinde 3 hektarlık orman alanındaki dikim törenine İl Müftüsü Ramazan Muslu, Müftü yardımcıları Ekrem Saylam, Muharrem Gül ve Mehmet Gündoğdu, İzmir Orman İşletme Müdürü Zafer Derince, Müdür Yardımcısı Yasin Yaprak, İmam Hatipliler Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, Hatay, Bornova, Buca ve Karşıyaka'dan imam hatip lisesi yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yaklaşık 400 kişinin bulunduğu törende konuşan İl Müftüsü Muslu, Kur'an'da ağaç ve orman üzerine 30 ayet bulunduğunu belirterek, "Yüceler Yücesi Peygamber Efendimiz, ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz, elinizde fidan varsa bunu dikiniz.’ diye emretmiştir. Biz de O'nun ümmeti olarak izinde ve sözündeyiz. Bu ülkenin geleceği olan öğrenci kardeşlerimizle bu fidanları dikip hayırlı bir iş yapacağız.” dedi. Orman İşletme Müdürü Derince de, "Bizim dinimizde ve kültürümüzde ağaç önemli. Bütün insanlar ve kuşlar ağaçtan istifade ettiği müddetçe insanın amel defteri açık kalıyor. Kültürümüze ve inancımıza göre insanların en hayırlısı, insanlara hayrı olandır. Cami, okul yapmak, güzel bir eser ortaya koymak, kültürümüzde kalıcı sadaka olarak bilinir. Kalıcı sadakada, insan ölse bile amel defteri kapanmaz. Ağaç dikimi de kalıcı sadaka gibi güzel bir hizmettir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.