Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de engelleri kaldıran kurumlara 'Kırmızı Bayrak' asılacak

İzmir'de engelleri kaldıran kurumlara 'Kırmızı Bayrak' asılacak

Engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla kentte “Kırmızı Bayrak” uygulaması başlatıyor. Engellilerin erişimine uygun hale getirilen, kolaylıkla grip çıkabilecekleri fiziksel özelliklere...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 16:02
Engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla kentte “Kırmızı Bayrak” uygulaması başlatıyor. Engellilerin erişimine uygun hale getirilen, kolaylıkla grip çıkabilecekleri fiziksel özelliklere sahip özel veya kamu kurumlarının hizmet binaları ile ulaşım araçlarına “Kırmızı Bayrak” verilecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmeye hazırlandığı proje ile Türkiye’de bir ilke imza atılıyor. 30 Ekim – 03 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası düzeydeki 'Engelsizmir 2013' kongresinin hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte şehirde yaşayan engelliler adına birçok önemli projeyi de hayata geçiriyor. Bunlardan biri de “Kırmızı Bayrak” uygulaması. Engellilerin erişimine uygun hale getirilen halka açık özel veya kamu kurumlarına ait mekanlar ile ulaşım araçlarına “Kırmızı Bayrak” verilmesine yönelik çalışma düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kent dönüşümü kapsamında yapılacak çalışmalarla kenti, sosyal donatı alanlarıyla, bütün engelleri kaldırarak yeniden gerçekleştirmek istiyoruz. Bu amaçla Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı kuran ilk belediyeyiz. İlk hedefte 35 bin konutu kent dönüşümüne tabi tutmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, "Kırmızı Bayrak" uygulamasının inşaat sektörünün yanı sıra, hizmet sektöründeki kuruluşlar açısından da motivasyon sağlayacağını, kuruluşlar açısından farklılık yaratacağını ve bina yapımı ile kullanımı konusunda çıtayı yükselteceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise "Zihinlerdeki engelleri kaldıramadığımız müddetçe sorunları çözmemiz mümkün değil. Engellilere yönelik sosyal politikaları bir sorumluluk olarak hissedip hayata geçirmek zorundayız. Yüzünü insana ve emeğe dönen bir anlayışı yansıtan bu projede emeği geçenleri kutluyorum." diye konuştu.

Toplantının sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Engelliler Merkezi Modern Dans Grubu sahne alarak bir dans gösterisi sundu. Engelli gençlerin performansı büyük beğeni topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.