Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de CHP’li parti okulu eğitmenleri alanda çalışıyor

İzmir’de CHP’li parti okulu eğitmenleri alanda çalışıyor

30 Ağustos-01 Eylül 2012 tarihleri arasında CHP Parti Okulu’nda Eğitici Eğitimi almış olan Emel TANGOBAY, Aynur GERÇEK, Kumru ÖZER, Şahmar DALMIŞ ve İlhan AKALTUN’dan oluşan proje ekibi, Parti Okulu için hazırlamış oldukları “ÜRET VE HAYATA KATIL” projesi ile İzmir Karabağlar İlçesi Limontepe, Salih Omurtak, Bahriye Üçok Mahallelerinde yaşayan CHP üyesi olmayan, dar gelirli ve çalışmayan 9 ev kadını tespit edilmiştir. Erişte yapımında kullanılan un ve yumurtanın maliyeti proje ekibi tarafından karşılanarak ailelere erişte yaptırılmıştır.

  • Ege Postası
  • 02.10.2012 - 12:08

İZMİR-Proje  kapsamında bu 9 kadın evlerinde, Proje Ekibi ile CHP Karabağlar İlçe Başkanı, CHP Karabağlar Kadın Kolları Başkanı, CHP Karabağlar Geçlik Kolları Başkanı ve CHP’li 43 kadının katılımı ile ziyaret edilerek, sorunları dinlenilerek, partimizin sorunlara çözüm yolları ve projeleri anlatılarak ürettikleri erişteler satın alınmıştır.

Bu proje ile dar gelirli ev kadınlarının, üreterek çalışma hayatına kazandırılması ve aile bütçesine katkı sağlamaları amaçlanmıştır. Hiçbir ekonomik geliri olmayan kadınların üretip satacakları üründen elde edeceği kazanç sayesinde, özgüvenlerinin artması hedeflenmiştir. Dar gelirli ailelere kömür, makarna yardımı yapmak yerine onlara kendi emekleriyle üretme hakkı tanınmıştır.

 İlerleyen dönemlerde, dar gelirli ev kadınlarının salça, turşu, tarhana vb. ürünleri üreterek semt pazarları başta olmak üzere bu ürünlerin halka satılabileceği yeni pazarlar sağlanması düşünülmektedir. Ayrıca ileride daha çok kadına ulaşılarak ve ürün çeşitleri çoğaltılarak kooperatif kurulması da planlanmaktadır.Projeye katılan dar gelirli ev kadınları projeden çok memnun kalmış ve devamlılığı istenmiştir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.