Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de Soma gerginliği

İzmir’de Soma gerginliği

İzmir'de, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasını protesto eden kalabalığa, polis tarafından TOMA'larla müdahalede bulunuldu. Polis ekipleri, vatandaşların tepkisi üzerine geri çekilirken, grubun eylemini devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 16.05.2014 - 22:00
İZMİR - Soma'daki kömür madenindeki faciayı protesto etmek isteyen gençler, saat 19.00 sıralarında Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplandı. Yaklaşık 500 kişilik grup, 'Soma'nın hesabı sorulacak', 'Hükümet İstifa', 'İzmir Soma'ya sahip çık' sloganları eşliğinde, Talatpaşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Önlem alan polis ekipleri, meydana yaklaşan gruba, İkinci Kordon'da, TOMA'larla su sıkarak müdahale etti. Bunun üzerine göstericiler geri çekilmeye başladı, polis de topluluğu takip etti. TOMA'lar Gündoğdu Meydanı yakınına kadar çekilen protestoculara bir kez de burada su sıkarak müdahalede bulundu. Burada bulunan vatandaşların tepki göstermesi üzerine, polis geri çekildi, TOMA'lar uzaklaştı. Protestocu grup da yeniden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplandı. Göstericiler TOMA'ların yeniden müdahalede bulunmasını önlemek için barikat kurdu.

Talatpaşa Caddesi barikatlarla kapatıldı. Grup bir süre sloganlar atarak hükümeti protesto etmeye devam etti. Arından polis caddeye TOMA’larla ve gaz atarak üç koldan müdahale etti ve grubu bir kez daha dağıttı. Son müdahale sırasında yaralıların olduğu müdahalelerin başladığı bilgisi geldi.

90 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Soma’da meydana gelen maden faciasına tepki amacıyla İzmir'de eylem yapan gruba polisin müdahalesinin ardından gözaltına alınan toplam 90 kişi, ifadelerinin alınması sonrasında savcının talimatıyla serbest bırakıldı.
 
İzmir'de, önceki gün ve dün Soma'daki maden faciasına tepki gösteren gruplara polis müdahale edip, toplam 90 kişiyi gözaltına aldı.
 

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 90 kişinin ifadelerine başvuruldu. Gözaltındakilerin tamamı, savcının talimatı üzerine serbest bırakıldı, yapılan işlemle ilgili evrakların daha sonra adliyeye gönderileceği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.