Dolar 32,6603
%-0.28
Euro 35,0846
%0
Altın 2.446,140
%-0.17
Bist-100 10.343,00
%-2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İznik Gölü'ne dalan Milletvekili Aydın, su altında temizlik yaptı

İznik Gölü'ne dalan Milletvekili Aydın, su altında temizlik yaptı

Bursa Orhangazi Su Sporları Kulübü tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen İznik Gölü Sahil Temizlik Kampanyası ve Su Sporları Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte AK Parti Bursa Milletvekili İsmail...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 16:18
Bursa Orhangazi Su Sporları Kulübü tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen İznik Gölü Sahil Temizlik Kampanyası ve Su Sporları Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, balık adam kıyafetlerini giyerek su altındaki temizlik çalışmasına katıldı. Aydın, İznik Gölü'nün temiz tutulması ve doğal dengesine hiçbir zarar vermeden gölü su sporlarına kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

İznik Gölü Sualtı ve Sahil Temizlik Kampanyası ile Su Sporları Şenliği, İznik Gölü'nün Orhangazi sahil şeridinde yapıldı. Orhangazi Su Sporları Kulübü'nün Çamlık Tesisleri içinde kurduğu alanda yapılan şenliğe Orhangazi Su Sporları Kulübü'nün yanı sıra Karamürsel Su Altı Topluluğu, Değirmendere Su Altı Topluluğu, Burgaz Yelken Kulübü, Gemlik Yelken kulübü ve AKUT ekibi de katıldı. Ayrıca etkinlikte AK Parti Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Garnizon Komutanı Kd.Bçvş.Nuri Berk, Çakırlı Belediye Başkanı Mehmet Dalyan, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli de yer aldı.

AK PARTİ'Lİ VEKİL DE DALIŞ YAPTI

Aynı zamanda Orhangazi Su Sporları Kulübü üyesi olan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da etkinliklere katıldı. Dalgıç kıyafetlerini giyen İsmail Aydın, balık adamlarla birlikte dalış yaparak su altındaki temizlik organizasyonuna katıldı. Yaklaşık 40 dakika su altında kalan Milletvekili Aydın, su altındaki temizlik çalışmasından sonra sahildeki temizleme çalışmalarında görev aldı.

"GÖLÜ KORUYARAK SU SPORLARINI GELİŞTİRECEĞİZ"

İsmail Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Orhangazi Su Sporları Kulübü'ne kendisinin de üye olduğunu hatırlatarak, burada Dünya Çevre Günü nedeniyle bir etkinlik düzenleniyor. Ben de bu etkinlikte özellikle olmak istedim." dedi.

İznik Gölü'nü son derece önemsediklerini belirten Aydın, gölün korunması ve temiz kalması için daha önce çeşitli önlemler aldıklarını ifade etti. Bugünkü etkinliğin gölü koruma adına dikkat çeken bir etkinlik olduğunu kaydeden Aydın, Su Sporları Kulübü'nün etkinliği sayesinde 2 yıl aradan sonra kendisinin de dalış yapma imkanı bulduğunu söyledi. Aydın, "Gölün doğal dengesini koruyarak burayı su sporlarına açmak, İstanbul ve çevre il, ilçelerden buraya gelecek sporcularla su sporları şenliği ve yarışmaları yapmak için çalışıyoruz. Bu konuda Yelken Federasyonumuzla görüşmelerimiz oldu. Gölün Orhangazi sahilinde incelemelerimiz oldu. Amacımız burada güzel bir tesis yapıp su sporlarını burada faaliyete geçirmek." diye konuştu.

ÇOKGÜLER: İZNİK GÖLÜ BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR
Organizasyonu düzenleyen Orhangazi Su Sporları Kulübü Başkanı Tuna Çokgüler ise İznik Gölü'nün su sporları için son derece önemli olduğunu belirtti. Su Sporları Kulübü olarak yaptıkları organizasyonlarla hem bölgenin hem de Türkiye’nin dikkatini İznik Gölüne çekmek istediklerini kaydeden Çokgüler, "Dünya Çevre Günü nedeniyle bu organizasyonu yaptık. Tabiî ki temizlemekle göl temiz kalmaz. Temiz tutmamız gerek, korumamız gerek. Biz de bu noktada tüm enerjimizi buna veriyoruz." diye konuştu.

Su Sporları Şenliği’ne gösterilen ilgiye teşekkür eden Tuna Çokgüler, "Sponsorlarımız var. Her birine teşekkür ediyoruz. Bu yıl bu organizasyonu ilk kez düzenliyoruz. Gelecek yıllarda çok daha kapsamlı bir hale getirip buna göre çalışmalar yapacağız." açıklamasını yaptı.

KURSİYERLERE BELGELERİ VERİLDİ

İznik Gölü Orhangazi sahil şeridindeki organizasyon konuşmalar, plaket töreni ve Su Sporları Kulübü'nde kurslara katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. Ödül töreninde konuşan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, organizasyonun son derece güzel olduğunu belirterek, su sporları konusunda kaymakamlığın bu tür organizasyonları her zaman destekleyeceğini ve bu tür çalışmaların da çoğalması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.