Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısı Ağrı’da yapıldı

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısı Ağrı’da yapıldı

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu ara toplantısı, 1984 yılından bu yana ilk defa Ankara dışında bir ilde, Ağrı'da yapıldı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlığındaki toplantıya Ağrı,...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 17:01
Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu ara toplantısı, 1984 yılından bu yana ilk defa Ankara dışında bir ilde, Ağrı'da yapıldı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlığındaki toplantıya Ağrı, Şırnak, Ardahan, Hakkari, Iğdır, Van ve Kars valileri, kaymakamlar, emniyet müdürleri. jandarma komutanları ve gümrük bölge müdürleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "Toplantıya Ankara’dan da başta Genelkurmay Başkanlığımız, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ilgili birimleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ilgili birimleri olmak üzere toplantıya iştirak etmişlerdir.” dedi.

Böyle önemli ve güzel bir toplantının Ağrı’da yapılmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Tekinarslan, “Ağrı, son dönemde pek çok konuda değerli insanların düzenlediği bu tür toplantılara evsahipliği yapıyor. Bu hem meselelerin yerinde görülmesini sağlıyor hem bölgede görev yapan kamu yöneticilerinin motivasyonunu arttırıyor. Ayın zamanda ilimizin meselelerini hem çevre illerden gelen değerli mesai arkadaşlarımız hem de başkentimizden gelen değerli yöneticilerimiz tarafından gözlemleme imkanı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Müsteşar Hacımüftüoğlu da Ağrı’da toplantı yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, “Ağrı'yı daha yakından görme fırsatımız oldu. Daha iyi bir şehirleşme, meselelere daha yakından bakmak ve hissetmek için 122. kurul toplantısını burada yaptık. Bir dahaki Iğdır’da olacak. Sadece çalıştığımız konuyu yerinde görmek değil, şehri ve ilçelerimizi de görerek fikrimizi daha güzel bir şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Bu güzel kentin, güzel ovanın çok daha iyi planlanması lazım. Tarım arazilerini tarım arazisi, kentleri de kent olarak inşa edip yola devam etmeniz lazım.” şeklinde konuştu. Toplantının Ağrı’da yapılmasının önemine değinen Hacımüftüoğlu, “Bu toplantıyı farklı kılan, 1984'ten bu yana ilk defa Ankara dışında yapılıyor olmasıdır. Bir sınır ili belirlememiz lazımdı ve Ağrı’da yapılmasına karar verdik. Dünden beri çok iyi ağırlandık, müthiş bir misafirperverlik örneğine şahit olduk. Dün akşam Sayın Valimiz öncülüğündeki bir ses yarışmasını seyretme imkanı bulduk. Sevginin, kardeşliğin ve birlikteliğin örneğini yaşadık. Bu tür güzellikleri bundan sonra da görmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.