Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaklıç'ta geleneksel aşure günü

Kaklıç'ta geleneksel aşure günü

Kaklıç Mahallesi sakinleri bu yıl da geleneksel aşurelerini yapıp, mahalle sakinlerine dağıttılar. Kaklıç meydanında yapılan aşure gününe Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, mahalle muhtarları ile belediye meclis üyeleri katıldı. Aşure etkinliğine ayrıca Kaklıç İlkokulu öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde katıldı.

  • Ege Postası
  • 07.11.2015 - 09:52
İZMİR - Aşure etkinliğinin düzenli olarak yapılmasını sağlayan Kaklıç’ın Mahalle Muhtarı Mehmet Aydoğdu, mahalledeki birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için mahalle meydanında her yıl bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Katılımın yoğun olmasının da kendileri için mutluluk kaynadığı olduğunu belirten Aydoğdu, “Her yıl bu etkinliğimizi yapıyoruz. Katılım da yoğun. Eskiden mahallemiz köydü.  Bu nedenle herkesin birbiriyle samimiyeti var ve bu tür etkinlikler de bağlarımızı güçlendiriyor” dedi.



 Gelenekler yaşatılmalı
Aşure etkinliğinin Kaklıç için bir gelenek haline geldiğini belirten Başkan Hasan Arslan, “Bu tür sosyal birlikteliği artırıcı faaliyetleri önemsiyoruz. Kaklıç halkıyla da bir araya geldik. Güzel anlar paylaşılmalı. Aşure de inancımız gereği önemsediğimiz bir etkinliğimiz. Emeği geçen başta muhtarımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.