Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta rant kavgası tam gaz: 'Eylül krizi' yine hortladı!

Konak'ta rant kavgası tam gaz: 'Eylül krizi' yine hortladı!

Konak Belediyesi’nin Kasım ayındaki son meclis toplantısında CHP gurubunda bir süredir yaşanan çatlak tekrar hortladı. Eylül ayındaki tartışmalı meclis oturumunda meclis üyelerinin Başkan Sema Pekdaş’a yönelik suçlamaları ve tepkisi ile gün yüzüne çıkan belediyedeki “rant kavgası” ve “hukuksuzluk” iddiaları bir kez daha gündeme gelirken, yaşanan gerginlikler ise meclis oturumuna damga vurdu. Konak'ta rant kavgası tam gaz

  • Ege Postası
  • 06.11.2015 - 19:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bir süredir meclis üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılıkları ve yaşanan tartışmalarla gündeme gelen Konak Belediyesi’nde Eylül ayında yaşanan kriz yeniden patlak verdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen Kasım ayının 2’inci meclis toplantısında CHP içinde yaşanan tartışmalara bu kez AK Parti grubu da dahil olurken, gergin geçen oturumda iddialar ve tartışmalar ise peşi sıra geldi.
 

6 KİŞİLİK BÜTÇE YEMEĞİ KRİZ YARATTI
Oturumda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Vedat Uğur Eylül ayı içerisinde verdikleri soru önergelerine yanıt alamadıklarını aktararak Başkan Sema Pekdaş hakkında çarpıcı eleştirilerde bulundu. Pekdaş’a “Hukuk komisyonunu saymıyor musunuz'” şeklinde soru yönelten Uğur, geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen bütçe yemeğine ev sahipliği yapan Kordon Otel’in kaçak olduğunu savunarak şunları kaydetti: “31 kişinin katılmayıp sadece 6 kişinin katıldığı bütçe yemeğinin yapıldığı Kordon Otel’in bazı bölümlerinin imar mevzuatına aykırı olduğunu ve Konak Belediyesi’nde birimlerinin burada işlem yaptığı ve tutanak tuttuğu bilgisini almış bulunmaktayım. Bu duyum doğru mudu? Ve bu otelde imara aykırı olduğunu bilerek mi bütçe yemeğinin burada düzenledini? Bilmiyorsanız sizi uyarmak görevinde bulunan üst düzey memurlarınız, başkan yardımcılarınız ne iş yapmaktadı? Belediyenin hukuksuz bulduğu bu otelde yemek düzenlemek ne derece hukukidir, ne derece ahlakidi? Bu gibi konularda belediye başkanı olarak daha dikkatli olmanız gerekmiyor m? Bu konuların yazılı olarak cevaplanmasını istiyorum.”


 
“BİRİLERİ Mİ ENGELLDİ'”
Oturumda bir diğer gerginlik de yine CHP gurubunda yaşandı. CHP’li meclis üyesi Cem Aksan, Eylül ayında dile getirdiği ruhsat sıkıntısını bir kez daha gündeme taşıdı. Başkan Sema Pekdaş’tan konuyla ilgili yazılı cevap isteyen ancak, talebine iki aydır yanıt alamadığını aktaran Aksan, İnönü Caddesi’nde yer alan bir inşaata ruhsat verilmediğini belirtti ve “2 ay gecikmenin nedeni nedi? Bunu bürokratınıza mı soralım, yoksa birileri mi engelledi'” dedi. Aksan’a “Benim tembelliğim” yanıtını veren Başkan Pekdaş ise, “Gelin imzalayıp yanıtınızı alın” diye konuştu.


 
“ÇOMAK” TARTIŞMASI YENİDEN HORTLADI
Oturumda söz alan AK Parti’li meclis üyesi Tevfik Erdoğan da önceki ay meclis toplantısında krize yol açan Başkan Pekdaş’ın “Tekere çomak soktum” sözlerini hatırlatarak, CHP’li üyelerin yazılı yanıt istediği konuyla ilgili konuştu. “Çomak sokmadan kastınız kimd? Buna cevap istemiştik, gelmedi” diyerek Pekdaş’ın bir röportajı sırasında sarf ettiği açıklamalarına bir kez açıklık getirmesini istedi. Erdoğan’ın sözleri oturumda gerginliğe yol açarken, Konak Belediye Başkanı Pekdaş’tan ise “Tutanakları açın bakın, bu konu konuşuldu” yanıtı geldi.
 
“BENİ SAVUNMAK AK PARTİ’YE DÜŞMEDİ”
AK Parti grubu adına bir kez daha söz alan Erdoğan, yine Eylül’deki toplantıda CHP’li meclis üyesi Mehmet Şerif Demir’in “Sizin arkanızda kim var, sizi hangi petrolcü destekliyo? Sözlerini de gündeme taşıdı. Erdoğan’a tepki gösteren CHP’li Demir, “Beni savunmak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne düşmemiştir. Ben kendimi savunmasını bilirim. Benim dediklerimi savcılık takip ediyor” diyerek Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı.


 
SAYIŞTAY RAPORUNDA EKSİK YOK
Diğer yandan oturumda Sayıştay tarafından yapılan yıllık olağan denetim raporu da meclisin bilgisine sunuldu. İdarenin hazırladığı raporda kamulaştırma hesap yönetimi ve muhasebe tekniği gibi kalemlerde ufak çaplı eksikler tespit edilirken, Konak Belediyesi’nin resmi iş ve işlemleri tüm önemli yönleri ile doğru ve güvenilir bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.