Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalkınma ajansı ile üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı

Kalkınma ajansı ile üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı

Hatay’da üniversite-sanayi işbirliklerinin desteklenmesi amacıyla Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.Protokole, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 12:36
Hatay’da üniversite-sanayi işbirliklerinin desteklenmesi amacıyla Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, MKÜ Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜSİGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kanca katıldı.

İki kurumun işbirliği kapsamında; MÜSİGEM’in üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, bu alanda ulusal-uluslararası fonların etkin şekilde kullanılması amacıyla oluşturduğu proje ofisi yetkilileri ile ajans uzmanlarının bilgi, uzmanlık ve deneyim paylaşımı konusunda ortak çalışma yapılacak.

Bu çerçevede, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de bölgesel kalkınmadan sorumlu kuruluş olan kalkınma ajansı ile üniversite arasında stratejik işbirliklerinin gerçekleştirilmesi, bu işbirlikleri sonucunda bölgede proje geliştirme yetkinliğinin artırılması, ajansın bölgesel kalkınmadaki aracı rolünün desteklenmesi ayrıca iki kurum arasındaki iletişim ve işbirliği altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, protokolün sadece iki kurum arasında sınırlı kalmayıp, ileri dönemlerde de il bazında faaliyet gösteren kurumların proje birimleri ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti.

Rektör Güder, "Bu ortak çalışmaların gelecekte üniversitenin de içinde bulunduğu bir ortak proje birimi ağının oluşturulmasını sağlayacaktır. Bu da uzun vadede şehri hem kalkındıracak hem de proje yazma oranı açısından rekabet gücünü arttıracaktır." dedi.

DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ise faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.