Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da 'Cumhuriyet' operasyonuna tepki

Karabağlar'da 'Cumhuriyet' operasyonuna tepki

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, CHP İlçe Başkanlığı öncülüğünde yapılan basın açıklamasıyla Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik operasyona tepki gösterildi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2016 - 12:35

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Kadın Kolları Başkanı Pınar Sert Ceylan, Gençlik Kolları Başkanı Volkan Gürboğa ve tüm yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabağlar Şubesi Başkanı Fevzi Özelli ve üyeler, Eğit-Der Başkanı Necati Akpınar ve üyeleri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Saniye Nazik Işık, partililer ve halkın katılımıyla Karabağlar Uğur Mumcu Parkı'nda bulunan Uğur Mumcu heykeli önünde, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona tepki için basın açıklaması yapıldı. Katılanlar, operasyonu ellerindeki Cumhuriyet gazetesi ve dövizlerle protesto etti. CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, "Cumhuriyetin temel kurumlarından biri olan Cumhuriyet gazetesi çalışanları ve yazarları ile her zaman gericiliğe karşı Cumhuriyet ve değerlerine, demokrasiye, insan haklarına, laik ve sosyal hukuk devletine, bireysel hak ve özgürlüklere sahip çıkmış ve savunucusu olmuştur. Bu uğurda hayatlarını feda etmiştirler. FETÖ yakıştırmasıyla Cumhuriyet'i susturamazsınız, susmayacağız.

Asıl amaçları Cumhuriyet ve onun değerlerini ortadan kaldırarak tek adam diktatörlüğünü getirmektir. Oysa bugün bizlerin, barış içinde yaşayacağımız, kimsenin ötekileştirilmediği ve yok sayılmadığı, herkesin korkusuz ve güven içinde yaşadığı, yoksulluğun ve işsizliğin olmadığı, bilimsel ve laik eğitimin olduğu, herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği, üreterek büyüyen ve adil paylaşımın olduğu, komşuları ile barış içinde yaşadığı bir ülke ve onu yöneten iradeye ihtiyacımız vardır" dedi. 

Daha sonra aynı parkta bulunan Atatürk heykeline yürünerek, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.