Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da belediye yeşil isyana kulak verdi

Karabağlar'da belediye yeşil isyana kulak verdi

İzmir’de kaçak yapılaşmanın ve imar kirliliğinin en sık rastlandığı ilçelerden olan Karabağlar’da apartman aralarına sıkışan yeşil alanların imara açılmasına yönelik talebe belediye “Dur” dedi. Poligon’da yer alan Nevvar Salih İşgören Parkı’nın imara açılmasını talep eden hak sahiplerine olumsuz yanıt veren ilçe belediyesi, bölgede yeterli yeşil alan bulunmadığını belirterek parka alanında inşaata izin vermedi.

  • Ege Postası
  • 03.07.2014 - 09:21
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl meydana gelen ve tüm Türkiye’de geniş yankı bulan Gezi Parkı olaylarının ardından yurt genelinde artan yeşil duyarlılığın son örneği Karabağlar’da yaşandı. İmar planlarında yeşil alan olarak gözüken Nevvar Salih İşgören Parkı içerisinde yapılaşmaya izin vermeyen Karabağlar Belediyesi, ilçede kalan son yeşil alanlara da sahip çıkarak örnek bir çevreci tavır sergiledi.

MAHALLEDE NEFES ALACAK BAŞKA YER YOK
Son yıllarda artan imar yoğunluğu ve ticari yapılaşmanın kent genelinde tehdit ettiği ve sayısı gün geçtikçe azalan yeşil alanlara yerel yönetim sahip çıktı. İzmir’in Karabağlar ilçesinde yükselmeye başlayan çok katlı apartmanlar arasında sıkışıp kalan Nevvar Salih İşgören Parkı’na yönelik imar planı değişikliği talebine ilçe belediyesi “yeşil” veto ile karşılık verdi.

PARK ŞARTI İLE KOŞULLU İNŞAAT İZNİ VAR
Poligon Mahallesi’nde Nevvar Salih İşgören Lisesi karşısında yer alan ve toplamda 920 metrekare yüzölçüme sahip, imar planlarında kısmen park, kısmen de konut alanı olarak kayıtlı bölgenin tek yeşil alanın yapılaşmaya açılmasına yönelik hak sahipleri tarafından ilçe belediyesine iletilen talepler geri çevrildi. Dönemin ilçe belediyesi Konak tarafından “Yeşil alan olarak kullanılmak kaydı” ile çevredeki apartmanların inşasına izin verilen alanda yeni bir yapılaşmaya daha onay vermeyen Karabağlar Belediyesi, bölgedeki vatandaşların şikayetlerini de göz önünde bulundurarak, imar planı değişikliğine meclis kararı ile ret cevabı verdi.

VATANDAŞ “YEŞİL ALANIMIZI BIRAKMAYIZ” DEDİ
Toplam 5 ayrı sokakta oturan yüzlerce vatandaş ise, mahallenin nefes alabileceği tek yeri bırakmayacaklarını belirterek söz konusu taleplere karşı isyan ederken, “Parkımıza dokundurtmayacağız. Buradaki ağaçları bile biz diktik. Koskoca ilçede inşaat yapacak yer mi kalmad? Gelip buraya bina dikeceklerine, elimizde kalan yeşil alanları da alacaklarına çevreyi korumaları gerekiyor” dedi ve konuya dair gösterdiği duyarlılık nedeniyle ilçe belediyesine teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.