Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tünel mağdurlarının direnişinde son perde

Tünel mağdurlarının direnişinde son perde

Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ortaklığında yürütülen hayal proje Konak Tünelleri nedeniyle evleri yıkım tehlikesi altında bulunan ve mülkiyet hakları için direnen tarihi Damlacık semti halkı bu sefer eylem alanı olarak inşaat alanı önünü seçti. Meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetim tarafından da tepki toplayan ve çeşitli itirazlar gelen tünel inşaatının durdurulmasını isteyen vatandaşlar, “Bu tüneli halk ile birlikte mühürleyeceğiz” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 02.07.2014 - 12:52
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ellerinde taşındıkları “Karayolları elini Damlacık’tan çek”, “Ranta geçit vermeyeceğiz”, “Damlacık’ın sakini değil, sahibiyiz” pankartları ve “Barınma hakkımız söke söke alırız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ile devam eden tünel projesine tepkisini dile getiren tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, Konak Tünelleri önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Son günlerde artan tartışmalar ve kamulaştırma dedikoduları nedeniyle huzursuz günler geçiren vatandaşlar, tünel projesinin durdurulmasını, can ve mal güvenliklerinin sağlanmasını istedi.
 
“KARAYOLLARI’NIN SÖYLEMLERİNE İNANMIYORUZ”
Çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği mahalle sakinleri adına basın açıklamasını gerçekleştiren Filiz Çetin, “’Tünel çalışmaları nedeniyle mahallemizden 60 ev acil kamulaştırma yapılarak yıkıldı. Sırada 50 evin daha yıkılacağı söyleniyor. Ancak bizler bu rakamlarla da sınırlı kalmayacağının farkındayız. Damlacık’tan sonra Çimentepe, Eşrefpaşa ve Kadriye mahallelerinde de benzer sorunları yaşanacak. Semtimiz körfez manzarasıyla rant peşinde olan pek çok müteahhidin hedefindedir. Bu yüzden bakanlık tarafından yapılan Damlacık’ın yeşil alan olarak kalacağı söylemlerine inanmıyoruz” diye konuştu.
 
“RANTA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
Gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında tüneldeki inşaat işini üstlenen yüklenici firma yetkililerinin de vatandaşların eylem yaptığı alanda bulunması dikkat çekerken mahalle sakini Çetin sözlerine şöyle son verdi: “’Mahallemiz ve evlerimiz üzerinde oynanan rant oyunlarının karşısında olacağız. Evlerimizi yıktırmamak için mücadele edeceğiz. Bu tünel inşaatı sebebiyle oluşan zarar ve ziyandan, gerekli tedbirler alınmadan bu projeyi yürüten Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumludur. Duyarlı vatandaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.