Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da darbeye karşı ortak tepki

Karabağlar'da darbeye karşı ortak tepki

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine bir tepki de Karabağlar Belediyesi’nden geldi. Belediye meclisinde AK Parti ve CHP tarafından darbeye karşı ortak bildiri yayınlandı. Karabağlar'da darbeye karşı ortak tepki

  • Ege Postası
  • 03.08.2016 - 19:30

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen Ağustos ayının ilk toplantısında darbe girişimine karşı ortak tavır alan belediye meclis üyeleri, 15 Temmuz gecesinde demokrasi uğruna yaşamını yitirenleri anmayı da ihmal etmedi.  

SELVİTOPU: LANETLİYORUZ

Meclis toplantısının açılışında 15 Temmuz olaylarıyla ilgili konuşan ve darbeyi kınayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bizler demokrasiden yanayız. Her türlü diktaya her türlü darbe girişimine karşıyız. Türkiye’de temel sorun demokrasidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti demokrasi içerisinde kendi bünyesindeki sorunları çözebilecek durumdadır. Umarız bu olaylar bundan sonraki süreçte ders olur. 78 milyon insanlarımıza lazım olan, ülkenin gelişimi için gerekli rejim demokrasidir. Bundan asla taviz verilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki siyasi kurumların ortak tavrı hepimize umut vermiştir. Umarız bundan sonra bu sıkıntıları bir kez daha yaşamayız. Yaşanan olayları şiddetle lanetliyoruz. Umarız yaşananlar siyasilere de ders olmuştur. Birlik, beraberlik ve tek vücut olmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Umarız 78 milyon demokrasiyi doya doya yaşar. Bizler buraya halkın iradesiyle geldik. Halkın iradesine saygı gösterilmesi lazım. Buna saygı gösterirsek ülke olarak daha fazla özen gösterilmeli. Bizi rahatsız eden bazı görüntüler de oldu. Orada olan Mehmetçiklerin ne olduğundan dahi haberi yoktu. Herkesin bu tür görüntülere dikkat emesi ve bunlara izin vermemesi lazım. Ülkemizin olmazsa ordu ve askerlerimizdir. Birileri in yaptıklarını tüm orduya mal etmemek gerekir. Ordu bizim dışa karşı koruyucu gücümüzdür” dedi.

AK PARTİ VE CHP’DEN ORTAK BİLDİRİ

Başkan Selvitopu’nun ardından söz alan AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri de benzer temennilerde bulunarak darbe girişimini kınadı.

Toplantıda ayrıca her iki partiye mensup meclis üyeleri tarafından hazırlanan ortak bildiri okundu.

ASKERİ ALANLAR BELEDİYE DEVREDİLSİN TALEBİ

Oturumda geçmişte gündeme gelen Poligon’daki askeri alanların belediyeye bırakılması ve rekreasyon alanı olarak halkın kullanımına sunulmasına yönelik girişimler de bir kez daha tartışmaya açıldı. Yerleşim alanları sınırında kalan İzmir Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı’yla ilgili girişimlerin 15 Temmuz’daki sürecin ardından hızlandırılmasını dileyen AK Parti’li Meclis Üyesi İmet Tunç, askeri alanların şehir dışına taşınmasıyla ilgili olarak CHP’nin genel merkez düzeyinde çalışma yürütmesini ve Başbakanlık makamı ile ortak uzlaşmaya varılması için talepte bulundu. Uzun süredir konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini vurgulayan ve hükümet tarafından yapılacak mevzuat değişikliğinin beklenmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Selvitopu “Bizim de bu konuda farklı bir düşüncemiz yok. Konuyla ilgili olarak Başbakan’ın bir açıklaması oldu. Kent içinde kalan askeri alanların taşınmasıyla ilgili bir düşünce zaten vardı. Önümüzdeki günlerde bu konu netlik kazanacaktır. Gerekirse olağanüstü toplantıya da gidebiliriz. Burada bir karar alma olanağımız yok. Ancak bir temennide bulunabiliriz. Burası kent için çok önemli bir alan. İleride buranın kente kazandırılmasında fayda var. Ama hassas bir süreç yaşıyoruz. Bu ordu bizim ordumuz. Ordu içerisindeki bir grubun yaptığını tüm orduya mal etmek doğru olmaz. Hükümetin kararını beklemekte fayda olacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.