Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da ‘Engelliler Haftası’

Karabağlar’da ‘Engelliler Haftası’

Karabağlar Belediyesi, “Engelliler Haftası” nedeniyle engellileri buluşturdu. Çeşitli gösteriler ve spor aktiviteleriyle renkli görüntüler ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 11:25
İZMİR - Karabağlar Belediyesi Engelli Danışma Merkezi ve Karabağlar Kent Konseyi, Engelliler Haftası nedeniyle engellileri ve ailelerini kahvaltıda buluşturdu. Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, engelli dernekleri temsilcileri de katıldı. Karabağlar’da engelliler için gerçekleştirdikleri çalışmalara ve sosyal yardımlara değinen Başkan Kürüm, “Engellilere her alanda destek sağlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızı, vücut ölçülerine uygun olarak hazırlattığımız özel tekerlekli sandalyelere kavuşturduk. 1000’in üzerinde tekerlekli sandalyenin yanı sıra çok sayıda engelli vatandaşımıza da ihtiyaçları doğrultusunda, beyaz baston, havalı yatak, koltuk değneği gibi malzemeler ulaştırıldı. Karabağlar engellilere yapılan bu yardımlarla şampiyon oldu” dedi.
Dünyanın en büyük engelli parkını Karabağlar’a kazandırdıklarına da dikkati çeken Kürüm, “Uzundere'de oluşturduğumuz 250 bin metrekare alanda kurulan Rekreasyon Alanı, sonbaharda tamamlanacak. Engelli vatandaşımız parkın bir ucundan başlayarak diğer bir ucuna kadar hiçbir engele takılmadan gidebilecek. Karabağlar’da engelleri birlikte aşıyoruz ve engelsiz bir ilçe yaratıyoruz” diye konuştu.
Engelli Aikido Takımı ve boccia gösterileriyle devam eden etkinlikte Başkan Kürüm ve Manduz, engellilerle birlikte boccia oynadı, bol bol sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.