Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayacan: Balçova Kültür Sanat Merkezi'ne kavuşacak

Kayacan: Balçova Kültür Sanat Merkezi'ne kavuşacak

DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, İzmir'de kültür sanat merkezine sahip olmayan tek metropol ilçenin Balçova olduğuna dikkat çekerek "Belediye Başkanı seçilmem halinde ilk işim Balçova'ya bir kültür sanat merkezi kazandırmak olacak" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.03.2014 - 10:10
İZMİR - DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, son dönemde AKP hükümeti ile sanatçıları karşı karşıya getiren Türkiye Sanat Kurumu Yasası (TÜSAK) ile kültür ve sanatın yaşamdaki öneminin bir kez daha gündeme geldiğini belirtti. Aksakal Kayacan şöyle konuştu:
"AKP hükümeti devlete bağlı kültür sanat kurumlarını yok etmek ve bu kurumları kendi güdümüne almak isterken, sosyal demokrat belediyeler bu alana yapacakları yatırımlarla muhafazakar düşünce ile aralarındaki farkı da ortaya koymuş olacaktır. Kültür sanata yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Sanatın öncelikle özgürlüğe gereksinimi vardır. Sanat kimsenin güdümü altında yapılamaz."

Aksakal Kayacan, öncelikli projeleri arasında Balçova'da bir kültür sanat merkezi inşa etmek olduğunu ifade ederek " İzmir'de kültür sanat merkezine sahip olmayan tek metropol ilçe ne yazık ki Balçova. Bu her şeyden önce  ayıptır. Biz Balçova'yı bu ayıptan kurtararak ilçemizin ilerici ve güzel insanlarının kültür ve sanatın en seçkin örneklerine ulaşmasını sağlayacağız. Tam donanımlı bir kültür sanat merkezi yapacağız. Konu ile ilgili fizibilite çalışmalarını ve projelendirme aşamasını tamamladık" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.