Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan önce Baykal geliyor!

Kılıçdaroğlu'ndan önce Baykal geliyor!

CHP İzmir bir hafta arayla eski Genel Başkan Deniz Baykal ve mevcut lider Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacak. 15 Mart’ta İzmir’e gelecek olan Baykal, Karşıyaka Belediyesi’nin meydan açılışında kurdele kesecek. CHP İzmir’de aday doğrultusunda mevcut başkanların çoğunun çizik yemesi ve parti içinde küskünlerin oluşması Baykal’ın ziyaretini ilginç kılıyor. Öte yandan Baykal’ın ismi Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından Örnekköy’de yapımı devam eden kültür merkezine verildi.Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak meclis toplantısında 30 Mart sonrası için önemli mesajlar verdi.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 21:14
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler propaganda çalışmalarını hızlandırdı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 22 Mart’ta İzmir’e gelecek ve Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilere seslenecek.
 
Kılıçdaroğlu’ndan önce İzmir sürpriz bir ismi ağırlayacak. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 15 Mart’ta İzmir’e gelecek. Baykal, Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’nde  yapılan Karşıyaka Spor Kulübü 100. Yıl Meydanı’nın açılışına katılacak. Açılış töreni saat 14:00’te gerçekleşecek. Baykal saat 18:00 uçağıyla İzmir’den ayrılacak.


"Başkan Durak'tan anlamlı çağrı"haber için tıklayınız
 
KÜSKÜNLERLE BİR ARAYA GELECEK!
 
CHP İzmir’de belediye başkan ve meclis üyesi adayları parti içinde krize neden olmuştu. Partideki  adaylık sürecinde yaşananlar  nedeniyle tavır alan çok sayıda partilinin Baykal’ı İzmir ziyaretinde yalnız bırakmaması bekleniyor. CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ve eski İl Başkanı Kemal Karataş’ın da Baykal için partililerle bir araya geleceği organizasyon hazırlığında oldukları bildirildi.
 
ENGİN’İ ELEŞTİRMİŞTİ

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal,geçtiğimiz hafta  Balıkesir’de katıldığı bir temel atma töreni sonrası partililerle bir araya gelmiş ve  son dönemlerde CHP’de yaşanan gelişmeler ve İzmir özelinde önemli değerlendirmeler yapmıştı. İl Başkanı Ali Engin’in ‘Biz bir ekibiz. Kongreyi biz kazandık. Bizim dediğimiz olacak’ ifadelerini değerlendiren Baykal,“ Bu nasıl bir il Başkanı önce söylüyor sonra yalanlıyor. Ankara ve  İstanbul, İzmir İl Başkanı’ın  açıklamalarını konuşuyor. Böyle ayırımcı bir davranış kabul edilemez. Bunlar bir İl Başkanın konuşacağı şeyler değil. Bunlar kabul edilemez şeyler değil. Bunlar talihsiz açıklamalar” yorumunda bulunmuştu.


16 Mart pazar günü de Başbakan İzmir'de olacak.

KARŞIYAKA’DA BAYKAL VEFASI
 
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi Mart ayı olağan ikinci meclis toplantısı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti.2009-2014 yerel yönetim döneminin son meclis toplantısında CHP eski Genel Başkanı Baykal’ın isminin Örnekköy’de yapımı devam eden kültür merkezine verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Durak, “ Bina biraz geç başladı. Büyükşehir’le bahçe mesafesiyle ilgili bir sıkıntı vardı. O nedenle gecikti. Yoksa 6-7 ay önce projeyi bitirmiş olacaktık. Baykal'ın ismi kültür merkezine yakışacaktır” dedi.
 
ÖZER: HİÇBİR ZAMAN YALAN SÖYLEMEDİ

 
Baykal’ın isminin kültür merkezine verilmesi nedeniyle söz alan CHP’li meclis üyesi Rıfat Özer, “ Deniz Baykal gibi önemli bir ismin sessiz sedasız geçmesine gönlüm razı olmadı.CHP’ye uzun yıllar genel başkanlık yapmış Deniz Baykal bilgisi birikimi ve vizyonuyla önemli bir isimdi. Yalanı doğrudan daha etkili bir biçimde söyleyecek hitap gücüne sahipken hiçbir zaman halkına yalan söylememiştir.30 Mart’ta yeni bir başkan ve yeni bir meclis olacak. Tarihi belli olan bu süreçten daha önce bu önergenin gelmesi çok daha anlamlı olurdu.Zararın neresinden dönlürse dönülsün kardır. Başkan’a bu önerge için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
ÇALIŞKAN:HEP MÜCADELE ETTİ!
 
Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı, CHP Meclis Üyesi Hüseyin Çalışkan da Baykal’ın isminin kültür merkezine verilmesi ile ilgili şunları söyledi; “  Siyasette mücadeleyle bir yere gelmek kolay değildir. Baykal’ın en temel özelliği orta sınıf bir ailenin çocuğu olması ve hep mücadele etmesi ve ‘önseçim’i savunması. Genel Başkanlık süreçlerinin tümünde kongrelerde mücadeleyle geldi. Eşi ve çocuklarını tanımıyoruz. Bugünkü siyasetçilerin eşlerini çocuğunu tanıyoruz. Baykal böyle bir şeye izin vermedi. Bugün bunlar değer kazanıyor. CHP’nin uzun yıllar genel başkanlığını yapmış bir ismin aile fertlerinin çoğu kişi tarafından bilinmemesi çok önemlidir.Baykal’ın siyaset sahnesinden uzaklaştırılması bir komplodur. Kimler tarafından tertip edildiği bugün alet edilenler itiraf eder duruma gelmiştir”
 
DURAK’TAN BAŞARI REÇETESİ!
 
Son kez meclis üyelerine hitap eden Durak 30 Mart sonrasına yönelik önemli mesajlar verdi. Başarı grafiğinin aşağı düşmemesini gerektiğini ifade eden Durak, örnek bir belediye olduklarının altını çizdi ve başarılı bir belediye olmalarının nedenlerini şu sözlerle anlattı; “ Belediyemizi rantabl çalıştırdık. Arsa ürettik. 80-90 milyon TL’lik satım yaptık. 800 milyonluk yatırım yaptık. İller bankası payıyla belediye ancak çalışanlarının aylıklarının yüzde 55’i karşılanıyor. Geriye kalan kaynak için gereken tek şey çalışmak. 35 milyon civarında iller bankası payı geliyor. Bu payın yüzde 30 kesilip Büyükşehir’e gidiyor. Bizim elimize geçmiyor. Büyükşehir yılda 30 belediyeden 350 milyon gibi bir parayı alıyor. Bunun Karşıyaka’ya ne kadarının döndüğünü hesaplayacaksınız. Bizler gece gündüz çalıştık ürettik. Hepinizin alın yeri var. Kimsenin başı öne eğilmedi. Planlarla ilgili kent meclisleri ile ilgili konuşma yapanlar dikkatli olsun.Salonlarda siyaset yapmadık. Bir avuç partiliye oynamadık. Onun için bize sahiplendiler. Önümüzdeki dönem dilerim belediye çalışmaları halk tarafından benimsenir. Biz kavga etmedik sadece Karşıyaka için istedik. 1 liraya yapılacak şeyi 3 liraya yaptırmadık. Karşıyaka onun için kazandı.Hizmet alımlarında belli bir oturmuş sistem var. Yüzde 5’in üstünde kar payı verilmez bizim belediyede…Bu ciddi bir olay. Yüzde 15 karla gelip iş alacağım diyen hiçbir müteahhit firma yok. Bu çok önemliydi. Karşıyaka zor bir yer. Karşıyaka severse tam seviyor. Karşıyakalıyı çok iyi tanımak lazım. Hizmetleri üretirken yüreğimizi ortaya koyduk. Hiçbir arkadaşım belediye başkanı bana küfretti diyemez.Kimseyi kırmadığımı düşünüyorum. Ben kimseye küskün değilim. Kimseyle derdim yok”
 
SİYASETE DEVAM!

Durak konuşmasının sonunda 30 Mart’ta belediye başkanlığı görevini bıraktıktan sonra siyasete devam edeceğini söyledi ve, “30 Mart’tan sonra benden daha hızlı daha hür bir siyasetçi olması mümkün değil” dedi. 
 
DÖNÜŞÜM DEVAM ETSİN


Önümüzdeki dönem Karşıyaka’da kent yenilemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Durak, “ Belediye başkanı olacak ismin, bürokratların, meclis üyelerin kentsel dönşüm konusunda iddialı olması gerek. Bizim başlattığımız projeler devam etmeli.Bizden sonraki arkadaşlar yeni meclis üyeleri bunları devam ettirmeli” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.