Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemerlaltı buluşması!

Kemerlaltı buluşması!

Tarihi Kemeraltı Derneği’nin yeni yönetimini İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı ayağa kaldırmak için gereken her şeyi yapacaklarının altını çizdi; “Zaman alacak biliyorum. Ama iddialıyız. Her türlü kaynağı ayırmaya hazırız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2012 - 14:30
İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutu, Tarihi Kemeraltı Esnafı Derneği’ni yeni binasında ziyaret ederek Dernek Başkanı İlyas Gönen ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Yeni yönetimi kutlayan ve eski yönetim kurulu üyelerine de çalışmalarından ötürü teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın ayağa kalkması için yürüttükleri çalışmaları anlattı. 270 hektarlık alandan oluşan Kemeraltı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla tarihi bölge ilan edildiğinin altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kararın bölgede çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin elini güçlendirdiğine dikkat çekti. Anafartalar Caddesi 5. etap cephe düzenleme çalışmalarının Anıtlar Kurulu izni beklediğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Ahmet Ağa Konağı’nda (Harem -Selamlık), Kadifekale ve Agora’da çalışmalarımız sürüyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Altınpark’ta Konak Belediyesi’nin çalışmasıyla 16 bin civarında binanın ayağa kalkması zaman alacak. Ama bu konuda iddialıyız, her türlü kaynağı ayırmaya hazırız” dedi.

Elimizi taşın altına koyacağız
Kemeraltı’ndaki tarihi binaların tekrar restore edilerek kente kazandırılması için de önemli bir girişim olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu şirketi kuran arkadaşlara teşekkür ediyorum. Üç dört kuşaktır esnaflık yapan arkadaşlarımızın da binalarını restore etmesi gerekiyor. Bu bölgede belli sıkıntılar var. Onları çözme noktasında uğraşıyoruz. Turistler kente geldiğinde Türkiye’nin, Ege Bölgesi’nin tarihini yansıtacak binaları, eski dokuyu, farklılığı görmek istiyor. Yeni bir Kemeraltı kurmak mümkün değil. O nedenle Kemeraltı’nın kıymetini bilmeliyiz. Valimiz başkanlığında, derneklerimiz, hep birlikte Kemeraltı’nı ayağa kaldırmalıyız. Kemeraltı’nı ayağa kaldırmak demek kentin turizmini hizmet sektörünü, ayağa kaldırmak demek. Biz böyle bakıyoruz. El birliği ile çalışarak, elimizi taşın altına koyarak Kemeraltı’nı kalkındırmak zorundayız”.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kemeraltı’nın geçmişteki görkemli, dünyaya pazarlama örneklerinin verildiği günlerini yakalaması için projeler geliştirildiğini belirterek, dernek yönetimine başarılar diledi ve gerekli desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise Kemeraltı Çarşısı’nın dünyanın en büyük üstü açık alışveriş merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İzmir Ticaret Odası ve esnaf teşkilatımla Kemeraltı için yapılacak her şeyi faaliyete geçirmeye, daha iyi alışveriş imkanı sağlamaya çalışacağız” dedi.
Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı İlyas Gönen, “Kemeraltı sizin sayenizde ayağa kalktı. Esnaf olarak size çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.