Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentler  İnsanlar için

Kentler İnsanlar için

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün düzenlediği söyleşide “Kentler binalar manzumesi olmamalı” dedi

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 09:58
İZMİR-İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıya konuk olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ‘2023’e doğru Kentleşme’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Kulüp Başkanı Fatih Akçiçek ve yönetim kurulunun katıldığı toplantıda Başkan Tartan, kentlerin binalar değil insanlar için olduğunun altını çizdi. 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kentlerin nefes almaya, ışığa, yeşile ve düzene ihtiyacı olduğunu belirterek Konak’ta yakın zamanda yaşama geçecek dört projeyi anlattı. Konak’ın dört altın halkası olarak bilinen Çınarlı Rekreasyon Alanı, Çınartepe seyir terası, Asansör ve ArkeoPark projelerinin kent yaşamına değer kazandıracağını belirten Başkan Tartan, insanların yaşadıkları şehirden keyif almalarının, aile ve toplum yaşantısına da yansıyacağını söyledi. Konak Halk Üniversitesi, Sevgi Evleri, butik müzeler ve tarihi binaların restorasyonu, 40 yıldır girilmemiş sokakların Avrupalı kimliğe bürünmesi gibi hizmetlerle insana dokunduklarını, insan değerini ön plana çıkardıklarını hatırlatan Başkan Tartan, “Kentlere belli düzenlemeler ve binalar manzumesi olarak değil, hep insan değeri ve çerçevesinde bakıyorum. Kentler apartman, yol, su, elektrik ve çöpten ibaret bir beton yığını olmamalı. En modern yapıları inşa etseniz bile bir sosyal dönüşüm yapmadığınız sürece değeri yoktur. Çevresinde okulu, bakkalı, çocukların oynayabileceği yeşil alanı yoksa sadece güzel yapılara sahip olursunuz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.