Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Keskin: Eğilim yoklamaları Ekim’de olacak

Keskin: Eğilim yoklamaları Ekim’de olacak

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, adayların nasıl belirleneceğini açıkladı

  • Ege Postası
  • 26.08.2013 - 10:39
İZMİR- Yeni Asır gazetesinden Onur Çakır'a konuşan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, adayları belirlerken çok yönlü bir araştırma yapacaklarını belirterek, "Hakim denetiminde önseçim yapmayacağız. Ancak İzmir'in bazı ilçelerinde eğilim yoklaması yapacağız. Sonuçları hemen orada açıklayıp, 'Bizim adayımız budur' diyeceğiz. Eski numaraları artık çöpe attık" dedi.

Yöntem seçilecek

Keskin, İzmir örgütünün aday belirleme yöntemiyle ilgili görüşünü 6 Eylül'de alacaklarını belirterek, "Şu anda isim üzerinde herhangi bir çalışmamız yok. Parti örgütlerinin düşüncelerini alıyoruz. Örneğin Tire, Karşıyaka, Buca'da hangi yöntemle aday belirlenmeli konusunu tartışıyoruz. Çok yönlü bir araştırma yapmak istiyoruz" diye konuştu.
Hangi ilçelerde eğilim, hangilerinde merkez yoklaması ile aday belirleyecekleri konusunda çalışmanın devam ettiğini belirten Keskin, "Eğilim yoklaması yapmaya karar verdiğimiz ilçelerle ilgili milletvekili arkadaşlarımızı görevlendireceğiz. Sandıktan kim çıkarsa onu orada açıklayacağız. 'Adayımız budur' diyeceğiz. Eski numaraları kapattım gitti. Artık böyle şeyler yok. O yöntemler tarihin çöp sepetine gitti" diye konuştu.

Meclis üyeleri

Keskin, meclis üyelerini de aynı yöntemle belirleneceğini belirterek, "Ancak burada fermuar sistemi uygulayacağız. Mesleki dengelere dikkat edeceğiz. Meclis üyelerimizin daha nitelikli olması için bu sistemin uygulanması gerekiyor. Ekim ayının başında eğilim yoklamalarını yapmaya başlarız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.