Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara tepki gösterdi

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelere yönelik düzenlenen operasyonlarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Sabahın köründe bizim belediye başkanlarımızı gözaltına alıyorlar. Sanırlar ki; bizler...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 18:50
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelere yönelik düzenlenen operasyonlarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Sabahın köründe bizim belediye başkanlarımızı gözaltına alıyorlar. Sanırlar ki; bizler geri adım atacağız. Basmazsanız namertsiniz. Biz asla yılmayız.” dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Belediyesi'nin İller Bankası'nın desteğiyle inşa ettirdiği Atık Su Arıtma Tesisi’ni hizmete açtı, Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Baskın Oran, Muğla milletvekilleri Tolga Çandar, Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan, çevre il ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

        Açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelere yönelik yapılan yolsuzluk operasyonları üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

        Kılıçdaroğlu, "Seçim öncesi 'Aman ha CHP’ye oy vermeyin yoksa hizmet gelmez' diyerek insanları kandırdılar. Sen kimin parası ile hizmet veriyorsu? Vatandaşın parası ile şantaja ne gerek var. O şantajın CHP’lilere sökmez. Bunu çok iyi bil. Recep Tayyip Erdoğan sanıyor ki babasının parasını harcayacak. Bu milletin parasını harcıyorsun. Harcamak değil çar çur ediyorsun. Gırtlağına kadar yolsuzluğa gömülmüş bir AKP iktidarı var. Hesap sormak isteyen, kul hakkı yedikleri için hesap sormak isteyen tek siyasal parti var, o da halkın partisi CHP’dir. Sabahın köründe bizim belediye başkanlarımızı gözaltına alırlar. Sabah saat 6’da 7’de evlerine baskın yaparlar. Sanırlar ki bizler geri adım atacağız. Basmazsanız namertsiniz. Biz asla yılmayız.” dedi.

        İmar konusunda Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün "Biz de tıraşlama yok, 5 kat imar izni veriyoruz." sözlerini aktaran Kılıçdaroğlu, “Bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Belediye başkanlarımız da halka hesap vermeyi namuslu görev kabul ederler. Biz siyasetçinin halka hesap verenini kabul ederiz. Belediye başkanımız imar konusunda 'Bizde tıraşlama yok' dedi. Başbakan milleti tıraşlıyor. Neymiş efendim. İstanbul’u 25 yıldır yönetiyorlar. Yeşil alan bırakmadılar. Sıra geldi mezarlıklara. İstanbul’un siluetini, tarihi Sultan Ahmet Camii’nin siluetini perişan ettiler. Tarihe saygıları, inanca saygıları yok bunların. Sultan Ahmet Camii’nin arkasında o rant yapılar kimi? Efendim Recep Bey demiş ki, ‘Silueti bozuyor, bunu tıraşlayın’ Müteahhit tıraşlamamış. O da müteahhide küsmüş.” ifadelerini kullandı.

        Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri zaman ilk işlerinin basını özgürleştirmek olacağını belirterek, basını özgür olmayan ülkenin halkının da özgür olamayacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.