Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimse Yok Mu, Malatya'da 500 kişiye sıcak iftar yemeği dağıtıyor

Kimse Yok Mu, Malatya'da 500 kişiye sıcak iftar yemeği dağıtıyor

Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi, Ramazan ayı dolayısıyla kentteki ihtiyaç sahibi 500 kişiye sıcak iftar yemeği dağıtıyor. Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Ahmet Temel, rahmet ayı Ramazan’da insani yardım faaliyetlerini artırdıklarını...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 12:49
Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi, Ramazan ayı dolayısıyla kentteki ihtiyaç sahibi 500 kişiye sıcak iftar yemeği dağıtıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Ahmet Temel, rahmet ayı Ramazan’da insani yardım faaliyetlerini artırdıklarını belirtti. İhtiyaç sahiplerine sıcak iftar yemeği dağıttıklarını anlatan Temel, "Ramazan ayında muhtaç insanlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Malatya’nın 4 mahallesinde derneğimize kayıtlı ihtiyaç sahiplerine 4 çeşit sıcak yemek veriyoruz. Aileler belirlediğimiz noktalardan yemeklerini alabiliyor. Hayırsever Malatyalıların desteğiyle ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye çabalıyoruz." dedi.

Ramazan ayında 2 bin aileye gıda paketi dağıtmayı hedeflediklerini anlatan Temel, “Ramazan ayı öncesi içinde temel gıda maddeleri bulunan yardım paketlerimizi dağıtmaya başladık. Bugüne kadar 500 paket dağıttık. Ramazan ayı sonuna kadar derneğimizde kaydı bulunan yoksul vatandaşlarımıza Malatyalı hayırsever işadamlarımızın desteğiyle hazırlanan gıda paketlerini ulaştıracağız." diye konuştu. Temel, dernek olarak giyecek yardımlarının da devam ettiğini hatırlattı. İhtiyaç sahibi aileler için dernek merkezinden ayakkabıdan pardösüye hür türlü giyecek bağışında bulunulduğunu dile getiren Temel, imkansızlıklar içinde yaşayan insanlara el uzatma çabasında olduklarını kaydetti.

Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştıklarını vurgulayan Temel, "Ramazan ayı, susuzluğun en çok hissedildiği, suyun kıymetinin en çok anlaşıldığı, içinde bulunduğumuz bu aziz nimetin başkaları için de aslında ne derece önemli olduğunu bize hal diliyle öğreten mübarek bir aydır. Susuzlukla kıvranan insanlar için birçok ülkede su kuyusu açma çalışmalarımız var. Tüm bu duygularla bu Ramazan’da yoksun ülkelerde tam 89 su kuyusu açmayı hedefliyor. Siz de maliyetleri 3000 ile 8500 dolar arasında değişen su kuyularından istediğiniz bir ülkede sevdikleriniz ya da kendiniz adına bir su kuyusu açtırabilir, yapacağınız küçük desteklerle açılacak yeni su kuyularına destek verebilirsiniz. İhtiyaç sahipleri için hazırladığımız kumanya bedeli ise 70 TL’dir. Yoksulları, ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmek isteyenleri bağış yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca hayırseverlerimiz iftariyelik bağışları için bütün GSM operatörlerinden, 'iftar' yazarak 5777'ye bir SMS atarak 5 liralık bağışta bulunabilirler." şeklinde bilgi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.