Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu fena patladı: Başka yerlerde uyguladığınız yöntemler İzmir’de sökmez

Kocaoğlu fena patladı: Başka yerlerde uyguladığınız yöntemler İzmir’de sökmez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ tarafından ilk kez organize edilen “Kent EXPO-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı”nın açılış törenine konuşması ile damga vurdu. Belediye’nin önem verdiği projelerin başında yer alan Yeni Fuar Alanı ve Teleferik ihalelerinde yaşanan sürecinin yılan hikayesine dönmesini eleştiren Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'nda yürütülen faaliyetlerdeki gelirlerle ilgili bilgi alan vergi denetmenlerinin belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmediği sonucuna varması ekseninde denetçileri adeta topa tuttu.

  • Ege Postası
  • 01.11.2012 - 14:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi -İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ tarafından ilk kez organize edilen “Kent EXPO-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı”nın açılış törenine konuşması ile damga vurdu. Belediye’nin önem verdiği projelerin başında yer alan Yeni Fuar Alanı ve Teleferik ihalelerinde yaşanan sürecinin yılan hikayesine dönmesini eleştiren Kocaoğlu, , Doğal Yaşam Parkı'nda yürütülen faaliyetlerdeki gelirlerle ilgili bilgi alan vergi denetmenlerinin belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmediği sonucuna varması ekseninde denetçileri adeta topa tuttu.
Açılış törenine CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, CHP İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı
 Cevat Durak,Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sektör temsilcileri birçok sivil toplum kuruluşu yöneticisi katıldı.


İTİRAZ EDEN FİRMALARA VE KİK’E SESLENDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de 300 dönüm alan üzerine kurmayı planladığı Yeni Fuar Alanı’nın yapımına başlanmasının ihaleye katılan firmaların KİK’e yaptığı itirazlar nedeni uzamasını eleştiren Kocaoğlu, “ Didik didik incelenen bir konu bu… Nasıl ihale yaptığımızı dünya alem bilir. Buradan itiraz eden iki firmaya sesleniyorum. İzmir için yapılmak istenen hizmetleri engellemeye hakları yok. Kent adına itirazlarını çekmelerini talep ediyorum. Bu itirazlar bize zaman kaybettiriyor. Kentin önünü açamıyoruz. 350 milyon lirayı bulan bir yatırım bu… Büyükşehir Belediyesi kendi öz kaynakları ile yapacak bu yeni fuar alanını…Fuarcılığı bu kette daha da büyütmek istiyoruz ama engellemeler ile karşılaşıyoruz. Kamu İhale Kurumu’na da sesleniyorum...Bizim işimizi ivedilikle görüşmesini talep ediyorum” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2007 yılında meslek odasının 'teller inceldi, hayati tehlike var' raporu sonrası işletmeye kapattığı Balçova'daki teleferik tesislerinde yılan hikayesine dönen ihale sürecini de eleştiren Kocaoğlu, “ Üçüncü ihaleye çıkıldı o da iptal edildi. Biz uzun zamandır kullanılmayan Teleferik’in yerine yeni bir teleferik yapmak istiyoruz işimiz bu…” diye konuştu.

SPEKÜLASYONLARA AÇIKLIK GETİRDİ
Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Türkiye’nin devlerinden BMC şirketi hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından ‘ihalelerden men’ kararı alınmasının ardından çeşitli spekülasyonların yayıldığını belirten Kocaoğlu, “ BMC 150 otobüsün ihalesi kazanmıştı. 50 otobüsü bize teslim etti. 100 taneyi telsi edemedi. Bizde yasal prosedürü takip ettik bu süreçte. Bu dönemde BMC Mili Savunma Bakanlığına zırhlı araç yapıyordu. Biz de İzmir’in firması diye iyi niyetle bekledik. Karar KİK’e gitti ve KİK ‘mücbir sebep’ görmedi. Ardından biz ihaleyi iptal etmek ve konuyu hukuki ortama taşımak zorunda kaldık.” dedi. Kocaoğlu yer arayışı devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi konusuna değinen ve son günlerde taş ocaklarının çöp fabrikası olacağı yönünde propagandalar yapıldığını belirten Kocaoğlu, “Çözemediğimiz tek çevre sorunu katı atık depolama…Yöntem belirledik ancak yer arayışımız sürüyor. Kurulacak tesis çalışmaya başladıktan sonra atıklardan geriye kalan kum, çakıl benzeri maddelerin taş ocaklarının olduğu bölgeye götürülecek ve değerlendirilecek. Ancak bazı propagandacılar taş ocaklarının çöp depolama alanı olacağını dillendiriyor. Her taraftan mısır patlağı gibi manipülasyon yapılıyor. ‘Buralara çöp gelecekmiş’ diye. Böyle bir şey yok” dedi.



“LEB DEMEDEN LEBLEBİYİ ANLIYORLAR”
Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'nda yürütülen faaliyetlerdeki gelirlerle ilgili bilgi alan vergi denetmenlerinin, belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmediği sonucuna varması ve Doğal Yaşam Parkı'nı kurumlar vergisi mükellefi yapmasını sert bir şekilde eleştirdi.Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan 52 verdi denetmenini hedef alan Kocaoğlu konuşmasında şunları söyledi “ Çok muhterem mükemmel vergi denetmenleri leb demeden leblebiyi anlıyorlar. Doğal Yaşam Parkı’nda sadece girişte alınan ücretlere tahsilata bakıyorlar.Burada bir çok eleman çlaışıyor. Bakımı var hayvanların yem giderleri var. Ancak tahsilat gişelerinden bize kurumsal vergi çıkartıyorlar. Masrafları görmüyorlar. Eğer böyle giderse İzmir Büyükşehir Belediyesi, İSZU ve ESHOT Türkiye’nin olmasa bile Ege’nin vergi rekortmeni olur. Vergi ahlakı üst düzey bir kentte yaşıyoruz. İzmir kentinin verdiği vergilerin üzerinden pay alıyoruz. Biz zaten ödediğimiz vergiyi harcıyoruz. Verginin vergisi olmaz. Vergicilikte temel kuraldır. Çifte vergi olmaz. 53 vergi uzmanı 2011’den beri konuşlanmaya başladı belediyeye…Ben muhasebe müdürlüğü yaptım yıllarca... Böyle vergi anlayışı böyle bir denetçi anlayışı görmedi. Allah düşman başına vermesin. Bir isteğim var.İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne mevzuatları bilen ihaleyi bilen denetçiler gönderin.Son olarak Buca’da bir otoparkın kamulaştırılmadığı yönünde soruşturma açıldı.İçişleri Bakanı da bunu imzalıyor. İçişleri Bakanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreterlik yaptı. Belediyeciliği biliyor. Peki bu nedir şimd? Bu belediye tarihinde skandaldır Burada yapılan yaklaşımı mantığı hiçbir kitaba sığdırmak birilerine anlatmak mümkün değil…Ben seçilmiş bir belediye başkanıyım. Bu zulüm bana ve bürokratlarıma değil 4 milyon İzmirli’ye yapılıyor.. İzmirliyi ne amaçla yönlendirmeye çalışırsanız çalışın İzmirli tehditlere pabuç bırakmaz. İzmirli kimin ne için çalıştığını bilir. Başka yerlerde uyguladığınız yöntemler İzmir’de sökmez. Biz para ya da kefalet istemiyoruz. Allah rızası için gerekli yasal izinleri verin” 

SÜMERBANK ARAZİSİNE DEĞİNDİ PROJESİNİ AÇIKLADI

Uzun süredir ket gündemindeki İl Özel İdaresi’ne ait eski Sümerbank arazisi ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, Vali Cahit Kıraç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile iletişime geçtiğini belirterek, “ 40 bin metrekarelik Sümerbank’ın arazisi var. Sahibi İl Özel İdare. Müze alanı, kongre merkezi ve otel yapılarak değerlendirilebilir. Alsancak Liman Arkası Bölümü de bu şekilde planlanacak. Yalnız buranın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde yapılmasını istiyoruz. Kaynak ayıracak durumdayız. Sayın valimiz ve kültür bakanı ile görüştük.İl Özel İdare ile yüzde 50 ortaklaşa yapmaya planlıyoruz.
Kentin büyümesine, insanların refah düzeyinin artmasına katkı sağlayacak en iyi proje olarak belirledik ve bu alanın planlanmasını istiyoruz. Bunu uygulamak istiyoruz. Bir taraftan ‘kenti kalkındıracağım’ diyorsunuz bir taraftan yatırımcıya alan üretmiyorsunuz. Bu, birbiriyle çelişen bir durum. Kentte hizmet alanları, araziler üretemezseniz kenti geliştiremezsiniz. Planlama çeşitli uzlaşılar ile tarafların anlaşmasıyla olur. Ben tüm destek veren herkese, kent kanaat önderlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.