Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Hızır'a mesaj

Kocaoğlu'ndan Hızır'a mesaj

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter’i Ersu Hızır krizi yaşanıyor. Danıştay 5. Dairesi'nin kararıyla Genel Sekreterlik kadrosuna geri dönecek olan Hızır’a Büyükşehir Belediyesi’nin en geç 8 Eylül’e kadar kadro vermesi gerekiyor. Ancak şimdiye kadar bir işlem yapılmadığı öğrenildi

  • Ege Postası
  • 07.09.2012 - 10:41
 İZMİR-Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nun güven bunalımına düştüğü gerekçesiyle yollarını ayırdığı eski Genel Sekreter Ersu Hızır, mahkeme kararıyla görevine geri dönmeye hazırlanıyor. Danıştay 5. Dairesi'nin Hızır'ın İçişleri Bakanlığı onayıyla Genel  Sekreterlik kadrosunun alması ve uzman kadrosuna verilmesinin iptali için açtığı davayı reddeden İzmir 1. İdare Mahkemesi kararının yürütmesini durdurmuştu. Bu kararla birlikte Hızır'a geri dönüş yolu açılmıştı.

 CUMA GÜNÜ TEBLİĞ EDİLMESİ BEKLENİYOR

 Büyükşehir Belediyesi'ne Danıştay kararı, 9 Ağustos'da ulaştı. İçişleri Bakanlığı da mahkeme kararını Büyükşehir Belediyesi'ne gerekli işlemin yapılması için gönderdi. Yasaya göre Büyükşehir Belediyesi, Danıştay kararını 30 gün içinde yani cumartesi gününe kadar Hızır'a yeniden Genel Sekreterlik kadrosu vermesi gerekiyor. Kadronun verilmesinden ardından görevlendirme İçişleri Bakanlığı onayına gönderilecek. Hızır’a tebligatın Cuma günü yapılması bekleniyor.

 HIZIR’A AÇIK MESAJ

Kocaoğlu, eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter’i Ersu Hızır’ın mahkeme kararıyla 8 Eylül’de iş başı yapması konusunda sert açıklamalarda bulundu. Hızır’a üstü kapalı, “Geri dönme” mesajı yollayan Başkan Kocaoğlu, “Yasal mahkeme kararlarını uygulayacağız. Belediye başkanı olarak genel sekreter yardımcıları, genel müdürler, darie başkanları, hukuk müşavirleri düzeyinde 100 kişilik bir kadromuz var. Bu arkadaşlarımızla yolları ayırdığımızda bazı kuralların işlemesi gerekiyor.  Belediye başkanın gerekçesi vardır. Bu gerekçe her ne olursa olsun belediye başkanıyla belirli konularda problem yaşandıysa ve yollarını ayırmak durumunda kalmışsa buna bürokrat arkadaşın saygı duyması gerekir. Belediye tarihinde hep böyle olmuştur ve böyle olmak zorunluluğu vardır. Bu bir kuraldır. Yazılı olması da gerekmemektedir” dedi

 GENÇ GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞI’NA

Hızır’ın geri dönmesiyle birlikte belediyenin yönetim şeması değişecek.

Hızır'a Genel Sekreterlik kadrosu verilmesiyle birlikte, Büyükşehir Belediyesi davasında İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ev hapsi cezası verilen Pervin Şenel Genç'in Genel Sekreterlik kadrosu geri alınacak. Başkan Kocaoğlu bu süreçte uygun gördüğü bir kadroya Genç'in atamasını yapacak. Genç’in, Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna atanması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.