Dolar 34,1843
%0.06
Euro 38,2078
%0.11
Altın 2.921,760
%0.05
Bist-100 9.748,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan mücadele cağrısı

Kocaoğlu'ndan mücadele cağrısı

Kent genelinde başlatılan yeşil seferberlik kapsamında Buca EVKA-1’de yer alan toplam 100 bin metrekarelik alanın ağaçlandırma çalışmaları nedeni ile düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak Limanı, Mavişehir ve Bornova Ağaçlıyol’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliklerine sert tepki gösterdi. Başkan Kocaoğlu, Bakanlık tarafından hayata geçirilmek istenen plan değişikliği ve özelleştirmelere karşı hukuk çerçevesinde sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizerek, “Kente ait kamu ve yeşil alanları AVM’lere ve ranta teslim etmeyeceğiz, mücadelemiz sürecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2013 - 13:55

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Buca’da gerçekleştirilen ve soğuk hava nedeni ile katılımın az olduğu gözlenen ağaç dikim törenine, CHP İl ve İlçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, TEMA Vakfı, Ege Orman Vakfı ve diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, mahalle muhtarları ile Bucalı vatandaşlar katılım gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirilen törenin ardından, yeşillendirme için ayrılan alana kendisi için hazırlanan çam fidanının dikimini gerçekleştirdi.

“BETON YIĞINLARINI ANCAK YEŞİL ALANLA BASTIRABİLİRİZ”

Törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de hayata geçirdikleri “Yeşil seferberliği” sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu; “Kentler yeşille, sosyal donatı alanları ile beton yığınlarını bastırır. Yeşille, ağaçlandırmayla hem gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir kent bırakırız hem de erozyonu önleriz. Bu yüzden ağaç seferberliği yapmamız lazım. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Kadifekale’de, Kültürpark alanı büyüklüğünde bir alan kazandırdık.  İnciraltı’na Kültürpark’ın 3 katı büyüklüğünde bir kent ormanı oluşturduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana İzmir’deki yeşil alan miktarını 2 katına çıkardık. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil alan miktarını 14 milyon metrekareye çıkardık. Şu anda metropol ilçeler dahil 35 milyon metrekarelik yeşil alanımız bulunuyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarımız 12,68 metrekareye ulaştı. Ama bunlar yeterli değil, hızlı bir şekilde bu çalışmaları artıracağız.”

 

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ranta ve İzmir genelindeki kamu mallarının satılmasına karşı olduklarının altını da çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Son dönemde kamu mallarımız hızlı bir şekilde satılmaya çalışılıyor. Mavişehir planları durduruldu. Alsancak’a yapılması planlanan AVM, yasal girişimlerle durduruldu.  Bornova’daki Karayolları Arazisi planı durduruldu. Mücadeleye devam edeceğiz. Kamu malını, İzmirli’nin malını AVM'lere, ranta kapalı tutacağız. Bir kentin yeşil alanı, meydanı, ormanı ne kadar fazlaysa, insanlar orada buluşup dertleşip tanışıyorsa, kent o kadar ileri gider, sorunlarını çözmüş olur” dedi.

“VAR OLANIN KORUNMASINI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ”

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Ferdan Çiftçi ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na kente kazandırdığı yeşil alanlardan ötürü teşekkürlerini sunarak, “Kent genelindeki yeşil alanların arttırılmasını diliyor ve var olan yeşil alanların da koruması ve elden çıkartılmamasını temenni ediyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN YEŞİL SEFERBERLİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan çalışmalar sonrasında kentteki yeşil alan büyüklüğü toplam 35 milyon 551 bin metrekareye ulaşırken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise 12 metrekareye ulaştı. Başkan Kocaoğlu döneminde, yani 2004 yılından bu yana İzmir’de yeşil alan 7 milyon metrekareden 14 milyon metrekareye çıkartılarak yeşil doku iki katına ulaştırıldı. Önümüzdeki iki yıl içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi planlanan 11 ağaçlandırma alanı ile birlikte toplamda  582 bin ağaç daha dikerek kente 4 milyon 381 bin metrekare daha yeşil alan katacak. Menemen Hıdırtepe, Buca Evka-1, Uzundere TOKİ, Menemen Asarlık, Kadifekale,  Bornova EVKA-4, Çiğli EVKA-2, Bayraklı Örnekköy, Bayraklı Doğançay, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı Rehabilitasyon Projesi ve İZSU Tahtalı Havzası Ağaçlandırma Çalışmaları kapsamında İzmir’e mevcut yeşil alanlara ek olarak 11 kent ormanı daha kazandırılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.