Dolar 34,1843
%0.06
Euro 38,2078
%0.11
Altın 2.921,760
%0.05
Bist-100 9.748,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mumcu, Karabağlar’da kitabını imzaladı

Mumcu, Karabağlar’da kitabını imzaladı

TBMM'nin CHP'li Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Karabağlar Belediyesi’nin Bozyaka Pazaryeri ve Kültür Merkezi’nde kitabını imzaladı, vatandaşlarla sohbet etti. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve meclis üyelerinin de katıldığı imza gününde Mumcu’ya ilgi yoğundu.

  • Ege Postası
  • 04.12.2013 - 11:10
 3. baskısı yapılan, "İçimden Geçen Zaman" isimli kitabında, eşi Uğur Mumcu'nun bombalı suikaste kurban gitmesinin ardından yaşadığı olaylara yer verdiğini belirten TBMM Başkanvekili Mumcu, özellikle yargıda yaşanan tıkanıklığa ve çelişkilere dikkat çekti, "Uğur'un davasını soruşturan savcılar sürekli olarak bir duvara tosladıklarını söylediler. Ben de onlara 'O zaman yıkın o duvarı' dediğimde bana 'Eğer o duvar yıkılırsa hepimiz altında kalırız' diyerek işin arkasında bilinmeyen karanlık güçlerin olduğunu söylemeye çalıştılar. 20 yıl önce ile bugün arasında hiç bir fark yok. Bugün sözde ülkede ileri demokrasiden söz ediliyor. Oysa Uğur'un öldürüldüğü 20 yıl öncesi ile günümüz Türkiye'si arasında demokrasi ve insan hakları konusunda bir arpa boyu dahi yol kat edilmiş değil. Uğur'un gerçek katilleri hala bulunmuş değil" şeklinde konuştu.
Başkan Kürüm ise Mumcu’yu Karabağlarlı okurları ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Araştırmacı gazeteci, demokrasi şehidi Uğur Mumcu'nun yıllar önce yazdıkları bugün tek tek ortaya çıkıyor. Uğur Mumcu bugün yaşasaydı, ülkemizde pek çok olay aydınlığa kavuşurdu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.