Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kolesterolü düşüren cevizli dondurmaya yoğun ilgi

Kolesterolü düşüren cevizli dondurmaya yoğun ilgi

Samsun'un Terme ilçesinde yapılan cevizli dondurma kolesterol hastalarından yoğun ilgi görürken, sağlıklı yaşamaya çalışanların yaz mevsimi arasında gözde tercihleri arasında.Havaların ısınmasıyla birlikte dondurmaya yoğun ilgi artarken,...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 18:21
Samsun'un Terme ilçesinde yapılan cevizli dondurma kolesterol hastalarından yoğun ilgi görürken, sağlıklı yaşamaya çalışanların yaz mevsimi arasında gözde tercihleri arasında.

Havaların ısınmasıyla birlikte dondurmaya yoğun ilgi artarken, sağlığını düşünenlerin ilk tercihi ise cevizli dondurma. Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan dondurma, sıcakların artmasıyla küçük büyük herkesi cezbederken, Terme'de yapılan cevizli dondurmaya kolesterolü olan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kendi imalatları olan cevizli dondurmaya talep olduğunu belirten Mustafa Top, "Çevre il ve ilçelerden cevizli dondurmamızı sipariş eden birçok özel müşterimiz var. Dondurmanın imalatında kendi yöremizin ürünlerini seçerek damak tadına hitap etmeye çalışıyoruz. Uzun yıllardır bu sektörün içindeyim cevizi kullanarak dondurma yapmak farklı ve bize ait bir fikirdi. Yapılan araştırmalarımızda cevizli dondurmanın kolesterolü düşürdüğünü ve dengelediğini gördük, bu yüzden de ayrı bir talep oluştu.” dedi.

Büyük küçük herkes tarafından cevizli dondurmanın rahatça tüketilebileceğini belirten Top, “Diğer dondurmalar gibi fazla soğuk değildir. İçerisinde buzlanmaya neden olacak herhangi bir madde içermediği için hasta yapmaz. İçindeki ceviz, dondurmanın soğuğunu aldığı için boğaz ve mide üşütmesi gibi durumlar da olmamaktadır. Yenildiği zaman insana güzel bir keyif veren dondurmamızın ilgi görmesi bizi mutlu etmeye yetmektedir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.