Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta kritik meclis: Yeni bina mahkeme yolunda

Konak'ta kritik meclis: Yeni bina mahkeme yolunda

Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki yeni belediye hizmet binası projesiyle ilgili krizde belediye son sözünü söyledi. 2017 yılının sonunda mevcut alandaki faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun protokolüne son veren belediyenin geçtiğimiz aylarda hazırladığı imar planlarına İzmir Şoförler Odası’ndan gelen itirazlar belediye meclisi tarafından reddedildi. Diğer yandan, meslek odası ise planları mahkemeye taşıma kararı aldı. Konak'ta kritik meclis:

  • Ege Postası
  • 06.05.2015 - 19:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nde Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen Mayıs ayı ikinci meclis oturumunda Yenişehir’de yapılması planlanan yeni hizmet binasıyla ilgili kritik imar planı itirazları karara bağlandı. Belediyenin geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı plan tadilatı ile kapalı pazaryeri ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın kiracısı olduğu akaryakıt istasyonunu birleştirmesine dair odanın itirazları reddedildi.  
 

Konak'ta yeni bina krize yol açtı: Proje mahkemelik mi olacak'
 
PEKDAŞ SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ: TAHLİYE EDİLECEK
Belediye hizmet binasının yer seçimiyle ilgili gelen itiraza dair görüşünü dile getiren Başkan Sema Pekdaş, Şoförler ve Odası ve belediye arasında 2017 yılında son bulacak kira protokolünün imar planları ile ilgisi olmadığını belirterek, “Bu durumda kiralama işi devam eden hiçbir yere planlama yapamayız. Ben planımı yaparım, tahliye kararını gerekirse on yıl sonra veririm. Buradaki itirazlar belediye hizmet binasının yer seçimi ile ilgili bir itirazlardır” dedi.
 
İTİRAZLAR REDDEDİLDİ
AK Parti’li meclis üyelerinin karşıt oylarına karşın, itirazlar uygun bulanmadığından ötürü reddedildi.
Şoförler Odası ile kira protokolünün 2020 yılına kadar devam ettiğini belirten ve yeni hizmet binası yapılacak alanın farklı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren AK Parti grubu odanın talebini haklı bulurken, CHP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile imar planlarına gelen itirazlar reddedildi.
 
PROJE ARAPSAÇI: ŞOFÖRLER ODASI YARGIYA GİDECEK
Diğer yandan, belediyenin planlara gelen itirazları reddetmesiyle birlikte, Şoförler Odası’ndan da dava sinyali geldi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, avukatları aracılığı ile planları mahkemeye taşıyacaklarını ve Konak Belediyesi aleyhine dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.
 
BÜTÇE RAKAMLARI OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Diğer yandan, belediye meclis oturumunda belediyenin 2014 yılına ait bütçe rakamları da oylamaya sunuldu. 152 bin 982 bin 716 TL’lik gider, 171 bin 174 bin 200 TL’si de gelir olarak belirlenen kesin hesap cetveli AK Parti’li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.
 
MALATYA’YA YARDIM CHP’DE ÇATLAK YARATTI
Diğer yandan, meclis toplantısında Malatya’nın Hekimhan Belediyesi’nin kadın dinlenme evi ve ilçedeki yol düzenlemeleri gibi projeler için belediye kasasından yapılması planlanan 135 bin TL’lik yardım CHP’de çatlağa yol açtı. AK Parti grubunun çekimser kaldığı yardım maddesine CHP’li altı meclis üyesi ret oyu verdi. Malatya’dan gelen talep doğrultusunda  ilçenin projelerine Konak Belediyesi tarafından yardım sağlanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.