Dolar 34,1315
%0.21
Euro 38,0002
%-0.22
Altın 2.760,920
%0.66
Bist-100 9.757,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültür adamları iftarda buluştu

Kültür adamları iftarda buluştu

Kahramanmaraşlı kültür adamları, Kültür Sanat Platformu Derneği tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İlde, kültürel ve sanatsal alanda yaptığı çalışmalarla tanınan halk ozanı, şair, yazar, ressam, hattat ve heykeltıraş...

  • Ege Postası
  • 31.07.2013 - 00:28
Kahramanmaraşlı kültür adamları, Kültür Sanat Platformu Derneği tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İlde, kültürel ve sanatsal alanda yaptığı çalışmalarla tanınan halk ozanı, şair, yazar, ressam, hattat ve heykeltıraş sanatçıları, Kahramankent eğitim kurumları balo salonunda verilen iftar yemeğine buluştu. İftarda birbirleriyle tanışma fırsatı bulan sanatçılar, şehirde sosyal yaşamın canlanması adına karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

İftarın ardından programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Kültür Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kamil Şirikci, dernek çatısı altında düzenlenecek faaliyetlerle toplumun sosyal gelişimine katkı sağlayacaklarını belirtti. Kültürel ve sanatsal değerlerin toplum tarafından korunması gerektiğini ifade eden Şirikci, “Geçmişte mağaralara çizilmiş bir resim, bazen yontulmuş taşlar, bir ziynet eşyası günümüze kadar ulaşmaktadır. İnsan gruplarını toplum yapan özelliklerden bir tanesi de o yerdeki kültürel ve sanatsal faaliyetlerdir. Nasıl ki bir beldedeki hanlar ve hamamlar o beldenin tapuları kabul ediliyor ise aynı şekilde kültür ve sanat değerlerimiz de aynı kabul edilmektedir. Bu değerleri korumak ve yüceltmek toplumsal görevlerimiz arasında yer almaktadır.” dedi.

Kültür ve sanat tarihinin, insanlık tarihi kadar eski olduğuna dikkat çeken Şirikci, gerçek sanatçının yüce Yaradan olduğunu ve sanatsal faaliyetlerin insanlara Allah’ı anlatmak için yapılması gerektiğini kaydetti.

Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ise yeni kurulan derneğin yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Konuşmasında, kent konseylerinin önemini anlatan Arıkan, “Kent konseyleri insanların yaşadıkları alanları şehir ile anlamlı ve güçlü bağlar kurabilmelerini, kendilerinin yaşadıkları şehrin bir parçası gibi hissetmelerini sağlamaktadır. Kent konseyleri ,Türkiye’de en geniş teşkilat yapısına sahip sivil toplum mekanizmalarıdır. Yerel demokrasinin güçlenmesi ve yönetim anlayışının her kademede egemen olması, ortak aklı harekete geçirmek, bilgi ve deneyim paylaşımını organize etme gibi görevler üstlenmiştir.” diye konuştu. Program, halk ozanı Eshabil Karademir’in müzik dinletisiyle son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.