Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurtarma ekipleri iftarda buluştu

Kurtarma ekipleri iftarda buluştu

Kimse Yok mu Derneği bünyesinde Türkiye genelinde oluşturulan Acil Sağlık Yardım (ASYA) Arama-Kurtarma Sakarya Ekibi ile Sakarya Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri iftarda buluştu Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesinin yeni binası...

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 00:28
Kimse Yok mu Derneği bünyesinde Türkiye genelinde oluşturulan Acil Sağlık Yardım (ASYA) Arama-Kurtarma Sakarya Ekibi ile Sakarya Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri iftarda buluştu

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesinin yeni binası olan eski Sebahattin Zaim Çağ Kız Lisesi bahçesinde verilen iftar yemeğine ASYA ekibi ve ailelerinin yanı sıra, AFAD Sakarya İl Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. AFAD’a bağlı Sakarya Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden sivil savunma uzmanı Hakan Aslan ise iftar sonrasında afet bilinci konulu sunum yaptı.

Sakarya ASYA ekibi sorumlusu Özgür Pehlivan, ASYA’nın bir rakip kurum olmadığını aksine hem devletin koordinatör kurumu olan AFAD hem de diğer sivil toplum örgütleriyle dayanışma içinde hareket etmeyi benimseyen bir gönüllüler hareketi olduğunu vurguladı. Pehlivan, afetlerde insan hayatını kurtarmak gibi çok önemli bir mekanizmaya katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Öte yandan Kimse Yok Mu Derneği yeni binası ve arazisinde, afetlerde devreye sokulmak üzere 4 bin metrekarelik bir lojistik merkezi kuracağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.