Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Levent Piriştina’dan ‘her bebek için bir fidan projesi’

Levent Piriştina’dan ‘her bebek için bir fidan projesi’

CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ilçede doğan her bebek için özel bir sertifikayla dikilecek fidanlardan ‘sevgi ve gençlik ormanı’ oluşturacak. İktidarın ‘gezi parkı ruhunu’ çözemediğini söyleyen Piriştina, “Biz CHP olarak oradaki talepleri iyi anladık” dedi

  • Ege Postası
  • 26.10.2013 - 12:57
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adaylığını açıkladığı günden bu yana çalışmalarını hızla sürdüren ve hazırladığı projeleri kamuoyu ile paylayan Levent Piriştina, ilçede doğan her bebek için özel bir sertifikayla fidan dikileceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu olan Levent Piriştina, fidanların dikileceği alanda ‘sevgi ve gençlik ormanı’ oluşturmayı amaçladığını açıkladı.
Cumhuriyet Kadınları Buca Şube Başkanı Münevver Güleç ve yönetim kurulu üyelerini ziyareti sırasında konuşan Piriştina, önümüzdeki yılın mart ayında yapılacak seçimleri diğerlerinden ayıran önemli bir fark bulunduğuna işaret etti, Piriştina, “Türkiye bugüne kadar yaşanmamış bir başkaldırının simgesi haline gelen ‘gezi parkı ruhu’, bu seçimin sonuçlarına şekil verecek. Ülkeyi 12 yıldır yöneten iktidar ‘gezi parkı ruhunu’ bir türlü çözümleyemedi. Orada AVM için kesilecek ağaçları feda etmemek için canını ortaya koyan gençliğin hem doğa hem de diğer sosyal ve siyasi konulardaki taleplerini anlayamadılar” diye konuştu.

Yeni nefes alanları…

Hayata geçirmeyi planladığı proje hakkında bilgi veren Piriştina, “Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 650 bin nüfuslu Buca’da insanların nefes alabileceği, ailelerin vakit geçireceği yeşil alan ve parklar yeterli değil. Buca’da doğan her bebek adına özel sertifikalı bir fidan dikilecek. ‘Yeni nefes, yeni filiz ormanı’ sloganıyla hayata geçirilecek bu proje sayesinde bu kent önemli bir yeşil alana kavuşmuş olacak. Bir diğer amacımız, yeşile ve çevreye olan duyarlılığı geniş halk kesimlerine yaymak. Yeni orman alanları kazanmanın dışında doğaya verilen tahribatın azaltılması ve ormanların korunması da önemli. Parayla alışveriş merkezleri de yaparsınız, gökdelenler de yaparsınız. Para verip çevreyi, doğayı, ormanları satın alamazsınız. ”

Rant ve çıkar uğruna…

CHP Genel Merkezi’nin ‘gezi parkı’ sürecindeki özgürlük taleplerine kulak veren ve ‘gezi gençliğini’ anlamaya yönelik kapsamlı bir çalışma yaptığını dile getiren Piriştina, ODTÜ’nün içinden geçirilecek yol yapımı için kesilen 2 bin 388 ağacın kesildiğini hatırlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bu ağaçların parasını ödemeye kalkmasının inanılması güç bir anlayış olduğunu savunan Levent Piriştina, şöyle devam etti: “Çevre ve doğa kirliliğini günümüzün en büyük sorunu. Dünya ve canlı yaşamı tehdit altında. Yitirilmiş bir doğayı parayla geri kazanmak mümkün m? Rant ve çıkar uğruna doğayı acımasızca katleden insanoğlunun yarattığı tahribat geleceğimizi tehdit ediyor. Sayın Gökçek, kesilen ağaçların parasını vermeye kalkışarak, doğaya verdiği tahribatı gidereceğini sanıyor.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.