Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ödül Solak'ın...

O ödül Solak'ın...

İstanbul Üniversitesi, İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) ve CeBIT Bilişim Eurasia 2013 işbirliğiyle düzenlenen “olumlu oyu en cok artan belediye başkanı” kategorisine İzmir’den sadece Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak girdi.

  • Ege Postası
  • 26.10.2013 - 09:15
İZMİR- İstanbul Üniversitesi, İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) ve CeBIT Bilişim Eurasia 2013 işbirliği ile İstanbul, Ankara ve İzmir’deki 94 belediye başkanını içeren “TT Belediye Başkanı 2013” araştırması sonucunda “Olumlu tepkileri artan belediye başkanları” kategorisinde Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ilk ona girerek ödüle layık görüldü. İstanbul CNR Expo Fuarı’nda bu yıl ikincisi düzenlenen ödül törenine Başkan Metin Solak'ın yanı sıra Bakırköy, Bağcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Keçiören ve Zeytinburnu belediye başkanları da katıldı. Başkan Metin Solak ödülünü İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Fatih Gürsul’un elinden aldı.

İzmir’den ödül alan tek belediye
İzmir’den dereceye giren tek belediye başkanı olan Başkan Metin Solak, böyle anlamlı bir ödüle layık görülmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ödülü kendisine her zaman destek olan Çiğli halkı adına aldığını söyledi. “Türkiye'nin aydınlık yüzü, bağımsızlığın ve çağdaşlığın sembolü güzel İzmir'den size selamlar saygılar getirdim” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Solak, son yıllarda insanların sorunlarını ve isteklerini sosyal medya aracılığıyla belediyelere ve ilgili kurumlara çok daha hızlı ve aracısız iletebilmesinin önemini vurguladı. Sosyal medyanın bürokrasiyi azalttığını belirten Solak şöyle konuştu; “Bizler de başta kendimiz olmak üzere ekip arkadaşlarımızla bu taleplere çözümler üretmekteyiz. Bu çağı bilgi çağı yapan, bilgiye kolay ulaşılabilir ve bilgini kullanılabilir olmasıdır. Teknolojik olarak bilgiye kolay ulaşılabildiği doğrudur ama onun kullanılması noktasında sorunlar ve kötü niyete dikkat edilmesi gerekir. Kentin akıllı olması, e-belediyeciliği uygulayabilmesi, e-devlet uygulamaları ancak, kentlerin vatandaşını, kentlisini seven koruyan, onun sorunlarına karşı duyarsız kalmayan bir anlayışla yönetildiğinde anlam kazanacaktır. Kalbimizdeki ve aklımızdaki sınırlamaları ve ayrışmaları kaldırabildiğimiz ölçüde duyarlı ve akıllı kentleri, belediyeleri oluşturabiliriz. Çağ bilişim çağı, iletişim çağı. Bu vesileyle çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaşmayı hedef koyan ulu önderimiz Mustafa Kemal'in kurmuş olduğu Cumhuriyetimizin 90. yılını sosyal medya aracılığıyla kutluyorum.”



Sosyal medyanın önemi vurgulandı
Fuarın öğleden sonraki oturumunda konuşmacı olan Başkan Metin Solak, sosyal medyanın önemini belirttiği konuşmasında, Çiğli Belediye’si olarak teknolojiye önem verdiklerini ve sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “Kentte yaşayanlar artık tüm dilek ve isteklerini sosyal medya üzerinden belediyelere ve belediye başkanlarına iletiyor ve çözümler kısa sürede oluşturuluyor. Çiğli Belediyesi’nin herhangi bir biriminde işi olan vatandaş belediyeye internet ortamında ulaştığında pek çok sorununu çözüme kavuşturuyor. Vatandaş vergi ödemelerinden birçok birime varıncaya kadar taleplerine karşılık bulabiliyor. Bir telefon ya da tuşla hastaların hastanelere nakilleri, 65 yaş üstü muhtaç ailelere ev temizlik, bakım hizmetleri, sıcak yemek yardımları, hasta ve yaşlılara kişisel bakımlarını yaptırabiliyor. Oluşturulan araç takip sistemleriyle belediye kaynakları verimli kullanılıyor. Bu sayede vatandaş memnuniyeti artıyor.”
Teknolojinin ve bilişim sektörünün ayrım yapmaksızın insanların yararına kullanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Solak belediyelerin ve devletin sosyal medyadan erişilen bilgilerle halka hizmet etmesi gerektiğini belirterek, “Gezi olaylarında olduğu gibi sosyal medyadaki yazışmaların halka baskı aracı olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Gezi olaylarıyla da ortaya çıkmıştır ki insanların çevre bilincini ve duyarlılığını arttırmaktadır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.