Dolar 34,1707
%0.02
Euro 38,2925
%0.33
Altın 2.912,630
%-0.26
Bist-100 9.667,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MGK toplantısında Erbakan ile Karadayı, bildiri konusunda tartışmış

MGK toplantısında Erbakan ile Karadayı, bildiri konusunda tartışmış

28 Şubat 1997 tarihinde yapılan tarihi Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) tutanakları, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Tutanaklara göre, MGK sonrası kamuoyuna sunulan bildirinin hazırlanmasıyla ilgili tartışma yaşanmış. Başbakan...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 16:26
28 Şubat 1997 tarihinde yapılan tarihi Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) tutanakları, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Tutanaklara göre, MGK sonrası kamuoyuna sunulan bildirinin hazırlanmasıyla ilgili tartışma yaşanmış. Başbakan Necmettin Erbakan, 9 saatlik yoğun yoğun çalışmadan sonra sağlıklı bir değerlendirme için bildirinin bir sonraki gün hazırlanmasını istiyor. Bu talebe karşı çıkan Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ise "Bunu 10 dakikada tamamlarız. Yarına kalmasın, gerek yok." diyor.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam ediliyor. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nden istenen 28 Şubat MGK tutanakları mahkemeye gönderildi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, toplantı sonunda "Burada tartışılan konu siyasi değil, güvenlik siyasetidir, güvenliğe ilişkin tehditlerdir. Siyasi yer Bakanlar Kuruludur. Şimdi bu konu yeterlice tartışılmıştır. Önce basın bildirisini mi kararlaştıralım yoksa kararı mı'" diye soruyor.

Erbakan, önce basın bildirisinin okunup kararlaştırılmasını istiyor. Sonra basın bildirisi okunuyor, herhangi bir itiraz olmaması üzerine taslak olarak hazırlanan kurul kararı okunuyor. Bunun üzerine Erbakan, "Şimdi 9 saatlik yoğun bir çalışmadan sonra bu kadar maddeyi sağlıklı olarak değerlendirerek sonuca ulaşmak doğru olmaz. Onun için bunu yarın inceleyip kararlaştıralım." diyor.

Bu talebe karşı çıkan Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ise "Bunu 10 dakikada tamamlarız. Yarına kalmasın, gerek yok." diye konuşuyor. Başbakan Erbakan ise "Bu gibi şeyler ayaküstü olacak işler değil, biz bunu bizim önümüze koydular, imzalamak zorunda kaldık diyemeyiz. Onun için bunu yarın inceleyim." ifadelerini kullanıyor.

Devreye giren Cumhurbaşkanı Demirel de "Biz bunu yarına bırakalım, metin üzerinde bazı rötuşlar da yapmak mümkün. İmam hatip okulları ve Kur'an kursları kapatılıyor imajını da yaratmayalım. Bu gibi yerleri Genel Sekreter yeniden düzenleyip yarın Genelkurmay Başkanı ve Başbakanla görüşür neticelendirirsiniz. Bunu öyle yapalım." diyerek toplantıyı kapatıyor.

    Tarihi MGK toplantısı, 23.54'te sona eriyor. Toplantı tutanağını da Hava Orgeneral Genel Sekreter İlhan Kılıç imzalıyor. Tutanak toplam 29 sayfadan oluşuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.