Dolar 34,2674
%0.05
Euro 37,4136
%0.06
Altın 2.918,640
%0.04
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Macaristan Meclis Başkanı Kapadokya’yı gezdi

Macaristan Meclis Başkanı Kapadokya’yı gezdi

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ve beraberindeki heyetle Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’e geldi.Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Laszlo Köver, Ankara’daki görüşmelerinin...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 18:31
Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ve beraberindeki heyetle Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’e geldi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Laszlo Köver, Ankara’daki görüşmelerinin ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket ederek helikopterle Nevşehir Tuzköy Havalimanı'na geldi. Buradan ise karayolu ile Derinkuyu ilçesindeki yeraltı şehrine gelen Köver ve beraberindeki heyet, yeraltı şehrinde, hava bacaları ve su depolarının yanı sıra dıştan gelebilecek saldırıları önleme amacıyla kalın sürgü taşları, erzak depoları, yatak odaları, şarap mahzenleri, hayvan barınakları, kilise, okul, şarap üretim alanlarını gezdi ve bilgi aldı. Köver ve beraberindekiler buradan Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesine geçti. Uçhisar Kalesi altında rehberden bölge hakkında bilgi alan Köver, bol bol peribacalarının fotoğrafını çekti.

Eşi ve beraberindekilerle birlikte peribacaları önünde gazetecilere poz da veren Köver, sonrasında soruları cevapladı. Kapadokya’ya yeni gelmesine karşılık harika bir yer olduğunu ve çok fazla görülmesi gereken yerinin bulunduğunu düşündüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Ankara’da iki ülke arasındaki işbirliği potansiyellerini görüştüklerini ifade eden Köver, "Birbirimize ülkelerimizin durumlarını anlattık. Meclis olarak iki ülke için neler yapabileceğimizi konuştuk." dedi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB)’ne adaylığına ilk andan itibaren destek verdiklerini belirten Köver, "İlk andan itibaren Türkiye’nin AB'ye girişini tamamen destekliyoruz. Sadece amaç olarak değil buraya olan prosedür olarak da mesela vizelerinde kaldırılması konusunda da. Bize göre sadece Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı yoktur, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı vardır. Türkiye’nin ekonomi ve solsyal alanda yaptığı işler gerçekten ilginç ve oldukça etkileyici. Macaristan’ın ebatları Türkiye’den çok farklı. Macarlar Hristiyan'dır. Ama Macarlar ve Türklerin arasında çok fazla bağ var, çok iyi ilişkilerimiz var.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.