Dolar 34,1549
%-0.13
Euro 37,8105
%-0.05
Altın 2.907,860
%-0.54
Bist-100 9.127,00
%1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkeme, yeşil sahalarda dökülen terin tespitindeki kararında direniyor

Mahkeme, yeşil sahalarda dökülen terin tespitindeki kararında direniyor

Kocaeli’nde kulüp başkanı ve antrenör 51 yaşındaki Yusuf Uzuner, yıllarca yeşil sahalarda ter döktü. Jübilesini yaptıktan sonra başka işlerle uğraştı, emeklilik yaşı gelince SSK'nın yolunu tuttu. Primlerini toplattıklarında hayal...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 16:32
Kocaeli’nde kulüp başkanı ve antrenör 51 yaşındaki Yusuf Uzuner, yıllarca yeşil sahalarda ter döktü. Jübilesini yaptıktan sonra başka işlerle uğraştı, emeklilik yaşı gelince SSK'nın yolunu tuttu. Primlerini toplattıklarında hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü senelerce top koşturdukları kulüplerin bazıları SSK primlerini yatırmamıştı. Hizmet tespiti için primlerini yatırmayan kulüpleri dava etti ve yerel mahkemeleri kazandı. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun itirazı üzerine dava, Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, 5 yıllık 'zaman aşımı'nı gerekçe göstererek kararı bozdu. Ancak, Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, geçen yıl verdiği kararda sporcuyu haklı gördü. 21. Hukuk Dairesi’nin bozduğu kararda, yerel mahkeme Uzuner’i yine haklı buldu. Uzuner, emekli olamadığını belirterek, dairenin ‘zaman aşımı’ kararına tepki gösterdi.

Profesyonel olarak liglerde futbol oynadıktan sonra yaşı gelince emekli olmak isteyen bazı sporcular, yatmayan primlerini elde etmek için yaptırmak istedikleri hizmet tespitinde 'zaman aşımı' şokunu yaşıyor. Bunlardan biri de 51 yaşındaki Yusuf Uzuner. Şimdi Yeni Kocaelispor Kulüp Başkanı ve antrenörü olan Yusuf Uzuner, Gölcükspor, Zeytinburnuspor, Gebzespor ve Ankara Petrolofisispor'da 12 yıl top koşturdu ve 37 yaşında futbolu bıraktı. Ardından uzun yıllar ticaretle uğraştı. Emeklilik yaşı gelince Sosyal Sigortalar Kurumu'na gitti ve primlerini toplattı. Burada Gölcükspor'un 4 yıl, Gebzespor'un da 6 ay primini yatırmadığını öğrendi. Hizmet tespiti yapılması için bu kulüpleri ayrı ayrı Kocaeli İş Mahkemesi'ne şikayet etti ve yerel mahkemeyi kazandı. Sosyal Güvenlik Kurumu itiraz ederek davayı temyiz etti. Yargıtay 10. Daire, Uzuner'i Gölcük Spor Kulüp Derneği için açtığı davada haklı buldu ve kararı onadı. Yargıtay 21. Daire ise Gebzespor Kulüp Derneği için açılan davada 5 yıllık 'zaman aşımı'nı gerekçe göstererek, kararı onamadı.

Dava, Gebze 2. İş Mahkemesi’nde tekrar görüldü. Yusuf Uzuner’in vekili avukat Ali Yıldız, verilen kararda ısrar edilmesini, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vekili avukat Seda Kardaşlar Çelik ise dairenin bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme, verdiği kararın hukuka uygun olduğunu düşünerek, direnilmesine karar verdi. Ayrıca davanın kabulüyle, davacının 24.11.1994-31.05.1995 tarihleri arasında 80.000.000 TL transfer ücretiyle davalı Gebze Spor Kulübü Derneği’nde profesyonel futbolcu olarak çalıştığının tespitini istedi.

Karara sevinen Yusuf Uzuner, ancak Yargıtay yolunun açık olmasından dolayı endişe taşıyor. Uzuner, mahkeme kapılarında sürünmesine tepki göstererek, “1984 yılında top koşturduğum Gölcük Spor Kulübü’nün yatırmadığı SSK primleri için açtığım davayı yerel mahkemede kazandım. Yargıtay 10. Hukuk Dairesi onama verdi. 1994-1995 yıllarında ise Gebzespor Kulübü SSK primlerimi yatırmamış. Gebze İş Mahkemesi’ndeki dava lehime sonuçlanıyor. 21. Hukuk Dairesi onamıyor kararı bozuyor. Gebze’deki mahkeme yine lehime karar veriyor. Bu kararlar sebebiyle tam 3 yıldır emekli olamıyorum. Süreç sebebiyle psikolojim bozuldu.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.