Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malatyalı işadamları Mısır'daki katliamları kınadı

Malatyalı işadamları Mısır'daki katliamları kınadı

Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı (MAKİAD) Suat Sarın, “Mısır’daki darbe hiçbir şekilde kabul edilemez. Darbecilerin yaptığı katliamları şiddetle kınıyoruz.” dedi. Suat Sarın, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır’da...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 15:08
Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı (MAKİAD) Suat Sarın, “Mısır’daki darbe hiçbir şekilde kabul edilemez. Darbecilerin yaptığı katliamları şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Suat Sarın, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır’da yapılan katliamı değerlendirdi. Ülkedeki darbenin Mısır tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Sarın, Türkiye’de de yakın geçmişte yaşanan askeri müdahalelerin verdiği zararları insanların unutamadıklarını vurguladı. Türkiye’de darbe dönemlerinden kalan aydınlatılamayan faili meçhul cinayetlerin bulunduğuna işaret eden Sarın, şöyle devam etti: “Mısır'da yapılan darbe hiçbir şekilde kabul edilemez. Halkın kendi iradesi ile ve demokratik olarak seçmiş olduğu Muhammed Mursi’yi görevden alarak kendi yandaşlarını göreve getiren Abdülfettah El Sisi iki gün önce çok büyük bir katliama imza attı. Ölü sayısının bilinmediği ve bunu gizlemek için ülkenin bütün haberleşme imkanlarını kısıtlayan Sisi işin içinden gün geçtikçe çıkamayacağını bilmektedir. Adeviyye meydanında tam bir insanlık ayıbı yaşanmıştır. Asker, polis kendi halkına, kendi canından, kanından olanın üstüne kurşun yağdırmıştır. Bizler Müslümanlar olarak darbelere karşı birlik olmalıyız. Darbeyi yapan her kim olur ise olsun mutlaka yargılanması ve gereken cezayı almasını sağlamalıyız. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da bu tür olayların yaşanması aslında bize pek de yabancı gelmiyor. İnşallah Yüce Mevla'ya dua ediyoruz ki bu ülkelerde akan kanlar bir an önce durur ve kendi ülkemiz de bir daha darbeleri görmez.”

Batı ülkeleri ile yabancı basın kuruluşlarının Mısır’daki darbe ve katliamlara karşı sessiz kalmasını da eleştiren Sarın, “Mısır halkı, Türk televizyonlarına teşekkür etmektedir. Çünkü oradan olayları aktaran Türk televizyonlarıdır. Aklımıza hemen burada şu geliyor: Gezi parkı olaylarında ülkemizden 24 saat canlı yayın yapan Avrupalı televizyon kuruluşları neredeler, katliamı neden 24 saat canlı yayın yapmıyorlar. Bugün darbeye ve darbecilere çanak tutan her kim olur ise olsun gün gelecek adalet önünde hesap verecektir. Batılı ülkeler zalim Sisi’ye darbe yaptığı zaman destek verdiğinde işin bu boyuta geleceğini acaba biliyorlar mıyd? Bu ülkeler Arakan’da Müslümanlar diri diri yakıldığında da sessiz kaldı, Suriye’de insanlara 2,5 yıldır her gün bomba yağıyor yine susuyorlar. Mısır halkı en güzel cevabı devrik Hüsnü Mübarek ve yandaşlarına verdi. O halk yine Sisi’ye, onun yandaşlarına gün gelecek hesabını soracak ve en güzel cevabı yine verecektir. Bu komutana darbe yaptığı için milyonlarca para gönderenler ve darbeyi, darbe olarak görmeyenler şimdi bu katliamı nasıl yorumlayacaklar, açıkçası merak etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.