Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksaray’da hırsızlık şebekesine darbe

Aksaray’da hırsızlık şebekesine darbe

Aksaray’da hırsızlara yönelik bir operasyon düzenleyen polis, 11 ayrı evden eşya çaldıkları, çalıntı eşyaları aldıkları ve sattıkları belirlenen 10 kişiyi gözaltına aldıAksaray’da 11 ayrı evden hırsızlık olayının yaşanması...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 14:28
Aksaray’da hırsızlara yönelik bir operasyon düzenleyen polis, 11 ayrı evden eşya çaldıkları, çalıntı eşyaları aldıkları ve sattıkları belirlenen 10 kişiyi gözaltına aldı

Aksaray’da 11 ayrı evden hırsızlık olayının yaşanması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma yaptı. Yapılan araştırmalarda meydana gelen hırsızlık olaylarının tümünün birbirine benzediğini tespit eden polis, araştırmayı derinleştirdi. Araştırma kapsamında 5 şüpheliyi tespit eden polis, şüpheliler üzerinde teknik ve fiziksel takip başlattı. Yapılan takibin ardından olaya karıştığı belirlenen toplam 10 kişiyi belirleyen polis, bir süre yaptığı teknik ve fiziksel takibin ardından yeterli delile ulaşması sonucu sabah erken saatte operasyon için düğmeye bastı.

Aksaray merkezde 8 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda şüpheliler C.Y., E.Y., İ.A., M.Y., B.Ç., B.Ç., H.K., H.M.K., A.K. ve H.Ö. isimli 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Evlerden 7 LCD televizyon, 5 playstation, bin 109 av fişeği, 8 bin 500 TL, bir miktar döviz, kol saatleri, çok sayıda ziynet eşyaları, cep telefonları ve birçok çeşitli ev eşyaları çaldıkları tespit edildi.

Operasyonun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’nde çalınan malzemeler basına teşhir edilerek sahiplerine teslim edildi.
Hırsızlık mağdurlarından biri olan gurbetçi Eşref Dağ (35), “Biz burada iftara davetliydik. İftara gidince eve döndüğümüzde hırsızlık olayı olmuş. Ondan sonra kamera kayıtları falan vardı. Polis arkadaşlarımız sağ olsun yardımcı oldular. Polisimizin kıymetini bilelim. Ben Hollanda’da 8 sefer toplamda soygun yaşadım. Hiç birinden bir şey alamadık. Yani burada ilk seferinde oldu ve hemen 10 gün içinde de buldular. Allah razı olsun onlardan.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.