Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya Ehlibeyt Vakfı, Bakan Bozdağ'a yönelik saldırıyı kınadı

Dünya Ehlibeyt Vakfı, Bakan Bozdağ'a yönelik saldırıyı kınadı

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik saldırıyı...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 14:32
Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik saldırıyı kınadı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ndeki konuşması sırasında önce protesto edildi ardından da yumruklu saldırıya uğradı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, saldırının son derce üzücü olduğunu ve saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Haci Bektaş ilçesinde geleneksel olarak yapılan Hacı Bektaş-ı Veli anma törenine katılan Sayın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın saldırıya uğraması bizi son derece üzmüştür.

Hacı Bektaş-ı Veli gibi inancımızın, kültürümüzün ve tüm insanlığın ortak değeri olan bir evliyanın anılması ve herkesimin o muhabbette bulunmasından daha büyük bir hak olamaz. Hacı Bektaş-ı Veliyi anma töreni ideolojilerin ve siyasi hesaplaşmaların ortamı değildir. Ayrıca utanılması gereken en büyük sorunun 90 yıl önce Hacı Bektaş-ı Veli Dergahına kilit vuran zihniyet ile Tekke ve zaviyeler Kanununu savunanlar olduğunu düşünüyoruz.

Bu saldırı her ne amaçla olursa olsun Hacı Bektaş-ı Velinin ruhu incinmiştir. Bu hadiseyi şiddetle kınıyoruz. Sayın Başbakan Yardımcımıza üzüntülerimizi bildiriyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.