Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mamak'ta mahalleler iftarla şehlendi

Mamak'ta mahalleler iftarla şehlendi

Ankara Mamak Belediyesi’nin her akşam farklı bir mahallede gerçekleştirdiği iftar buluşmalarının yeni adresi Boğaziçi Mahallesi oldu. Fahri Korutürk ve Boğaziçi mahalleleri sakinlerinin misafir olduğu iftar programına Mamak Belediye Başkanı...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 11:08
Ankara Mamak Belediyesi’nin her akşam farklı bir mahallede gerçekleştirdiği iftar buluşmalarının yeni adresi Boğaziçi Mahallesi oldu.

Fahri Korutürk ve Boğaziçi mahalleleri sakinlerinin misafir olduğu iftar programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile başkan yardımcıları da katıldı. İftar sofraları Boğaziçi İlköğretim Okulu bahçesinde kuruldu. Üç yıldır mahalle iftarlarını devam ettirdiklerini belirten Akgül, mahalle iftarlarının dostluğu pekiştirdiğine ve paylaşımı artırdığına dikkat çekti. Mahalle iftarlarının çocuklar açısından da ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Akgül, “Mamak’ta Ramazan her noktada her mahallede ayrı bir güzellikte yaşanıyor. Çocuklarla beraber, zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeden bir aile gibi aynı sofranın etrafında bir ekmeği paylaşıyoruz. Bizlere sordukları zaman ‘Eski Ramazanlar ‘deriz, mahalle iftarlarımızla da çocuklarımızın ileride bu yılları hatırlayacak anıları olacak. Çocuklarımıza Ramazanın bereketini yaşatmalıyız.” dedi.
İftardan sonra sahne alan Karagöz-Hacivat kukla gösterileri mahallelilere keyifli bir akşam yaşattı.

İFTAR SONRASI KIRŞEHİR GECESİ

Mamak Belediyesi Ramazan etkinlik alanı ise Kırşehirlileri ağırladı. Kırşehir Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği geceye Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı. Gece, Dulkadirliler Derneği davul zurna ekibinin gösterileriyle başladı. Ardından sahneyi Kırşehirli sanatçı Ahmet Aslan aldı.

Ağırlıklı olarak merhum Halk Ozanı Neşet Ertaş‘ın eserlerini seslendiren sanatçı Kırşehirlilerden büyük alkış aldı. Gecenin finali ise Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği şarkılarla yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.